LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 mei 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 mei 2023

  • Gisteren had ik zelf 16,5 punten winst met mijn eigen DAX daytrading. Ik moet daarbij zeggen dat ik de positie ingezet had op een goed signaal en daarna er nooit meer aan gedacht had… Op 16.5 punten werd automatisch de winst genomen.
  • Gaat het schuldenplafond in de VS echt een probleem worden? Sommige analisten denken van niet, omdat alle Senatoren en Congresleden dan zelf ook hun aandelen minder waard zien worden. Ik ben minder optimistisch. De Republikeinen zijn namelijk ook gewoon bang. Bang voor volkswoede van MAGA aanhangers als ze met de Democraten meestemmen. Hun angst voor hun leven is groter dan angst voor financieel verlies. Zo kijk ik er naar.
  • Een druk dagje vandaag. Vanochtend na de Nieuwsbrief actief als vrijwilliger en vanmiddag geeft ALoys hier op kantoor zijn Daytradingcursus. Ik zal niet of vertraagd kunnen reageren op mails en ben telefonisch niet bereikbaar vandaag.
  • Heeft Elon Musk een CEO voor Twitter gevonden? Geruchten gaan rond dat hij in gesprek is met Lina Yaccarino, de huidige advertentiemanager bij NBCUniversal. Je moet wel echt ballen hebben voor de baan van Twitter CEO… Ballen, of een enorme geldhonger die alles overstijgt.
  • Unilever verdubbelde haar winst in Rusland. Hmmm. Dat geeft te denken over het bedrijf. Ze beloofden immers zelf geen geld meer uit te geven in Rusland. Is dat de reden dat ze meer winst maakten, of pikken ze markten in van bedrijven die Rusland wel verlieten?
  • Unibail-Rodamco-Westfield SE zal ook over 2022 geen dividend gaan uitkeren. Zo is in de jaarvergadering besloten.
  • Wat is zijn agenda… Jamie Dimon probeert paniek te creëren en dat doet hij niet zo maar. Wat is zijn doel met die paniekzaaierij? Wat wil hij bereiken? Is hij de politici aan het motiveren het goede te doen, of is hij beleggers extra onrustig aan het maken zo dat er ook echt paniek gaat uitbreken? Ik vertrouw de man totaal niet.
  • Bitcoin is vanochtend gevoelig lager. Er ging in 24 uur meer dan 1000 euro van de waarde af.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *