LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 mei 2021

  • Gisteren lieten de Amerikaanse indices een flinke veer. Dat zijn we van de indices tegenwoordig niet meer gewend. Ik maak me daar enige zorgen om, vandaar dat ik in de x10 portefeuille een positie wisseling heb toegepast van IT tech naar een goudmijn. Drie aandelen gingen er uit, en één aandeel kwam er in. Mijn angst is dat inflatie nu toch de markt in haar grip gaat krijgen.
  • Waarom zijn tech aandelen zo de Sjaak in de VS? Punt 1, de hoge waardering maakt ze kwetsbaar. Een gebrek aan winstgevendheid… n de VS angst voor de komende hogere belastingen voor bedrijven (een drogreden wat mij betreft) en veel fondsen zijn nu door de eerste technische steunen gevallen.
  • Het 500 miljoen superjacht van Jeff Bezos, dat hier in Nederland gebouwd wordt, is inde VS het gesprek van de dag. Het jacht krijgt drie masten en in het enorme jacht wordt ruimte gecreëerd voor een kleiner jacht waarop een helikopter kan landen. Immers kan Jeff anders niet aan boord komen. De hele bende gaat 60 miljoen per jaar kosten om het in de vaart te houden. Ondertussen werken Amazon medewerkers zich letterlijk dood. Ze weten nu wel waarvoor ze dat doen.
  • De eerste benzinepompen in het oosten van de VS raken zonder brandstof. Oliemaatschappijen proberen nu tankers te huren om de brandstofvoorziening weer op orde te krijgen. De kwetsbaarheid van de VS wordt nu wel akelig duidelijk.
  • Ook de FED ziet nu oplopende inflatie. Ik denk niet dat het nu ook nog ontkend of genegeerd kan worden. Lees en kijk hier verder.
  • In de VS viel afgelopen vrijdag het werkgelegenheid rapport enorm tegen. Toch is er werk genoeg. Ik kan zelf 5 mensen direct werk bieden. Die mensen zijn er echter niet! Dat is de reactie van veel werkgevers. Waar zijn die werknemers gebleven? Zijn die ‘weg’ omdat ze ‘genieten’ van hun uitkering, of zien we hier nu het falen van het Amerikaanse schoolsysteem. Mensen zat, maar ze zijn nergens voor opgeleid.
  • Ahold heeft de outlook voor 2021 verhoogt. Heel goed nieuws. Nu alleen de koers nog omhoog.
  • Vanochtend een 5% herstel van de koers van bitcoin. Dat moet vandaag te zien gaan zijn in crypto aandelen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *