LADEN

Typ om te zoeken

Een interessante overname strijd

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een interessante overname strijd

Recent maakt een uraniumbedrijf bekend dat het een heel interessante concurrent had overgenomen. Dit maakte de overnemer een bijzonder interessante belegging. Ik heb er direct 2.500 aandelen van gekocht.
Echter… Daarna werd bekend dat een uranium aandeel waar ik al aandelen in heb een veel hoger bod op hetzelfde bedrijf heeft gedaan.
Nu begint het interessant te worden.
De eerste overnemer zegt namelijk dat de overname al in kannen en kruiken is. Er ligt al een getekende overeenkomst op tafel.
Beleggers hebben daar twijfel over, waardoor mijn aankoop van 2.500 aandelen nu al 10% in de min staat. Direct na het bekend worden staat de tweede bod uitbrenger nu ineens 10% hoger. (Dat maakt mijn verlies op die andere aankoop nu ook goed)

Er zijn nu twee scenario’s het meest waarschijnlijk…

  1. De eerste overname staat en dan zal naar mijn idee beleggers duidelijk worden hoe mooi deze overname voor het bedrijf is. Op termijn gaat die koers dan wel herstellen.
  2. Het tweede en veel hogere bod wordt alsnog aanvaard en dan zal mogelijk de eerste contractpartij met een goedmaaksom afgekocht moeten worden. Het is dan jammer voor die eerste overnemer, maar doekje voor het bloeden wordt dan de afkoopsom.

Vooralsnog gaat de eerste bod uitbrenger er van uit dat hun contract staat en ook zal worden eerbiedigt.
Deze partij is niet blij met het veel te late tweede bod, dat voor hen voelt als een poging een stok in het wiel te steken.

De uitbrenger van het tweede bod maakt deel uit van de x10 portefeuille.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *