LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 maart 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 maart 2024

  • Ik ga het in het lunchwebinar hebben over een lokale Amerikaanse bank die investeerders bereid heeft gevonden een miljard dollar aan steun te verstrekken. Ze geloven er nog in. Tevens geeft de hulp aan dat die lokale banken in de VS nog lang niet uit de problemen zijn. Ben je er bij? Klik hier om aan te melden.
  • Het Beursbox video kanaal heeft gisteren de 13.000 abonnees gehaald! Op 2 januari haalde ik de 10,000! Het gaat dus goed! De video’s over Oekraïne halen veruit de meeste kijkers. 10x zo veel als dat de financiële video’s halen.
  • President Biden heeft een voorstel gedaan om mensen die voor het eerst een huis kopen een belastingvoordeel te bieden. Ik ben voor, zoals u verderop in deze nieuwsbrief al zult begrijpen.
  • De AI aandelen kregen gisteren een forse correctie te verwerken. Ze gingen meer dan 4% in waarde omlaag. Reden is angst voor te hoge waarderingen, angst voor juridische problemen en tegenvallende resultaten vanuit veel te hoge verwachtingen. Het hoort allemaal in een hype.
  • Een scheidsrechter bij de wedstrijd Bayern Munchen tegen Mainz heeft het leven gered van één van de voetballers. Door snel handelen voorkwam hij dat de voetballer stikte.
  • Ook energie leverancier Eneco gaat geld vragen van klanten die zonnepanelen hebben. De vraag blijft of dit zo maar mag en de vraag is of deze maatregel het zelf opslaan van de energie interessanter maakt. Daar zou de sector wel eens een berekening over mogen gaan maken. Ik blijf erbij dat de teruglever regeling moet komen te vervallen. Dat zou de thuisbatterij heel interessant maken en is goed voor de drukte op het elektriciteitsnet. De politiek wil daar echter niet aan. Dat komt omdat dezelfde elektriciteitsbedrijven niet willen dat consumenten massaal een eigen batterij aanschaffen. Immers, wat ga je dan nog van de elektriciteitsmaatschappij afnemen? Je zou hooguit hartje winter nog stroom willen kopen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *