LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 maart 2019

brexit

Trump maakte een klein foutje door Tim Cooke ineens Tim Apple te noemen. Kan iedereen gebeuren. Trump heeft daarna gezegd dat zijn ‘vergissing’ fake news was, omdat hij wel heel snel Apple had gezegd. Helaas, dat is een leugen. Daarna kwam Trump nog weer met een andere verklaring… Waarom zou je daar zo’n probleem van maken? Een vergissing kan iedereen maken. Het is nu wereldnieuws omdat mensen met geheugenproblemen hier zelf zo over vallen. Ze willen niet erkennen dat ze een probleem hebben. Trump is iemand met een enorm geheugen probleem. Kijk maar eens naar speeches van hem in de jaren tachtig en speeches van nu. Het verschil is duidelijk genoeg.

Als het aan senator Elisabeth Warren ligt, worden er de nodige tech reuzen gedwongen om te splitsen, zoals vroeger Standard Oil en andere monopolisten gedwongen werden te splitsen. Apple is nu ook op de lijst van Warren terecht gekomen. Ik denk dat ze hier een goed punt heeft. Bedrijven als Alphabet, Apple, Facebook zijn te machtig geworden.

Spijkerbroek fabrikant Levi hoopt met een beursgang 587 miljoen dollar op te gaan halen. In 1984 verdween het aandeel van de beurs. Het was toen 13 jaar beursgenoteerd geweest. Ondertussen is Levi 145 jaar oud.

Griekenland krijgt een maand extra tijd om enkele hervormingen door te voeren. Onduidelijk is wat voor steppen Griekenland nu moet zetten om een uitkering van 1 miljard euro te kunnen verkrijgen.

Volgens Morgan Stanley moeten beleggers nu vooral naar Emerging Market gaan kijken. Ze verwachten dat die markten dit jaar nog gemiddeld 8% in waarde gaan stijgen.

Premier May heeft bij de EU verdere toezeggingen gekregen. De vraag is nu of de stemming in het Lagerhuis er nu wel door gaat komen.

In Venezuela is er al bijna een week een enorme stroomstoring. Veel voedsel is hierdoor bedorven geraakt. Zou de VS hier een hand in hebben? Ik kan me niet aan die indruk onttrekken.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *