LADEN

Typ om te zoeken

Financieel advies

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

Financieel advies

detroit

Stel even, u bent ongerust over de economie, of over de euro en eventueel de dollar.
Wat kunt u zelf doen?
Ik denk dat het belangrijkste advies is, dat u zo min mogelijk dollars en euro’s moet bezitten.
Weggeven dus?
Neen, dat zeg ik niet.
Wat u er namelijk voor moet gaan kopen, is goud, zilver, onroerend goed, aandelen, obligaties, etc. Zorg er voor dat u uw kapitaal in andere vormen dan in de vorm van euro’s en dollars heeft.
De spaarrekening is een heel gevaarlijke plek voor uw kapitaal. Ten eerste levert het u al standaard een verlies van enkele procenten koopkracht per jaar op en daarnaast loopt u het risico van (hyper)inflatie en het eventueel falen van uw bank.
Ik weet dat er een deposito garantie fonds is, maar dat kan alleen het falen van kleine banken aan. Het feit is echter dat alle banken aan elkaar gelinkt zijn. Valt er één, dan kan niemand voorspellen wie er daarna op omvallen staan. In 2008 ging het voor heel veel banken zo slecht dat ze genationaliseerd werden, of voor een appel en een ei overgenomen werden. Banken die een week daarvoor nog aangaven ijzersterk te zijn. Wat bankiers u dus zeggen, kunt u niet vertrouwen. Ze liegen over de staat waarin de bank zich bevindt als de bank in problemen is. Als ze dus zeggen dat er niets aan de hand is, dan kunt u niet weten of ze de waarheid zeggen, of liegen.
Waarom daarop moeten vertrouwen. Als u geen geld bij de banken heeft staan, dan zal het u een rotzorg zijn hoe die bank er bij staat.


Als u geen euro’s heeft, dan zal het u een zorg zijn of er meer euro’s bij komen, of dat inflatie toeslaat. Als u uw kapitaal maar heeft zitten in waardes die ook in een crisis geld en inkomen opleveren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *