LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 februari 2019

vloot

In het Amerikaanse congres is een akkoord tussen Democraten en Republikeinen bereikt over het budget. Er is 1,4 miljard dollar beschikbaar voor een 80 kilometer lang hek in Texas. Nu moeten de Senaat en de president nog akkoord gaan.

  • Volgens DNB-president Klaas Knot moet er meer aandacht komen voor de vrijesectorhuur markt. Er zijn veel te weinig vrije huurwoningen beschikbaar, terwijl er wel genoeg aanbod in de sociale huursector is.
  • Mars One Ventures, dat in 2031 de eerste mens op Mars wilde zetten, is failliet. Het bedrijf was genoteerd aan de beurs van Frankfurt.
  • De gevaarlijkste leugen is de leugen met een kern van waarheid. Immers is dan de leugen amper van de kern van waarheid te onderscheiden. Vraag u dus af wat u leest over zaken als de handel met China, de crisis aan de Mexicaanse grens, de handelstekorten van de VS. Als u nu verhalen leest van en over de Egyptische miljardair Naguib Sawaris, vraag u dan af wat zijn motivaties zijn. Ik weet het ondertussen wel. Hij ziet een kans om zijn bedrijven te promoten nu Chinese bedrijven vanuit de VS als onbetrouwbaar weggezet worden. Hij probeert zijn positie te versterken. Alle middelen zijn daarbij toegestaan.
  • Het aandeel Wirecard, waarover ik gisteren ook schreef, is al meer dan 30% van haar waarde kwijt na de onthulling van het boekhoudschandaal in Singapore.
  • De VS en het VK sturen een vloot naar de Zuid Chinese zee om de wereld en China te laten zien dat deze zee nog altijd ‘open zee’ is en geen binnenzee zoals de Chinezen dat nu graag zouden zien. Het is een provocatie, maar dat is de mededeling van China dat de Zuid Chinese zee een binnenzee is ook.
  • Heeft de smartphone markt haar top bereikt? Volgens IDC heeft Apple haar prijzen voor de laatste modellen te hoog gesteld en hebben consumenten besloten om hier niet langer massaal in te trappen. Het verschil tussen de nieuwste modellen en de modellen van vorig jaar is gering, de prijzen liggen echter 40% uit elkaar. Steeds meer consumenten kiezen daarom voor het oudere model. In China ging de omzet in de jongste modellen met 20% onderuit.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *