LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 aug 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 aug 2019

protest, hong kong

De onrust in Hong Kong begint er de economie zeer te doen. Regelmatig staat alles in de stadstaat stil omdat een fors deel van de bevolking aan het staken voor meer vrijheid is.

68 bedrijven worden er van verdacht dat ze ‘gewone’ producten onder de noemer ‘biologisch’ in de markt gezet hebben. In 58 gevallen bleek het onkunde van de aanbieder te zijn. In tien gevallen was het keiharde fraude. Biologische producten zijn fors duurder en dus werd een extra winst gemaakt. Het vertrouwen in het biologisch merk neemt hierdoor natuurlijk wel keihard af. Sluiten van de tien bedrijven en de ten onrechte gemaakte winsten verhalen op de eigenaren en managers?

Follow the money en Trouw hebben weer een forse fraude weten te ontmaskeren. De fraude werd gepleegd door thuiszorg organisatie PrivaZorg uit Amersfoort. Het schandaal is dat de overheid er al in 2007 van wist en het gewoon niet gebeuren. In 2015 deed de overheid een halfslachtig onderzoek en daar kwam niets uit.

Burford is volgens shorter Gotham niet behoorlijk en netjes gefinancierd en dus is Gotham short gegaan op de aandelen. Nu is het punt… Het aandeel is net 75% gedaald en NU komen ze met de persuiting. Vrijdag ging de koers weer 17% omhoog… Het is niet verstandig hier als particulier iets mee te doen. Gotham is het er om te doen om sukkeltjes te vinden die gretig genoeg zijn om mee te willen doen. Gotham loopt ondertussen bijna geen risico meer.

De koers van het aandeel ABNAMRO is al langere tijd aan het dalen. Anderhalf jaar geleden was de koers nog 28. Nu geen 16 meer.

BoJo heeft tot op heden als premier alleen maar geld beloofd aan het land, maar geen enkele oplossing voor Brexit geboden. Hij wordt nu beschuldigd van het ‘kopen’ van stemmen voor de komende verkiezingen. Per week dat hij premier is heeft hij al 2,1 miljard pond aan verschillende doelen toegezegd.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *