LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 nov 2022

  • Ik besprak gisteren een hoeksteenaandeel in het lunchwebinar. Je kan het hier bekijken.
  • Gisteren een extreem positieve beurs in de VS. Verderop meer daar over. De AEX sloot gisteren weer boven de 700 punten.
  • Crypto bedrijf FTX was eerder dit jaar nog 32 miljard dollar waard. Nu is het crypto bedrijf failliet. Sam Bankman-Fried heeft sorry gezegd. Hij F-ed up. De vraag is nu hoeveel andere bedrijven in de crypto sector last gaan krijgen van dit faillissement.
  • Volgens één van de FED directeuren zou de FED bij een rente van 4,5% wel eens kunnen stoppen met renteverhogingen.
  • De situatie rond Cherson ontwikkeld zich nu snel. De Russen hadden een mooie val voor het Oekraïense leger opgezet, maar die besloten ineens vanaf de andere kant aan te vallen. Heel snel werden twaalf dorpen op de Russen heroverd. De eerste speciale eenheden van Oekraïne zijn nu al in Cherson en proberen zonder dat de Russen het doorhebben de gelegde mijnen en booby traps te ontmantelen. De Russen hebben naar verluidt werkelijk alles aan infrastructuur in de stad gestolen, vernietigd of ondermijnd.
  • Crisis vergadering bij Twitter nu ook veel hoge functionarissen die mochten blijven alsnog vertrekken. Dit kreeg een extra boost nadat Musk aangaf dat iedereen 40 uur per week op kantoor dient te werken. Wie dat niet doet, is ontslagen. Stoere woorden, tot massaal thuisgebleven werd. Het blauwe vinkje dat je voor 8 dollar per maand kan kopen om te laten zien dat je geverifieerd bent, is massaal door nepaccounts gekocht. Er komt nu dus nóg een vinkje! Met dat vinkje wordt je mogelijk wel serieus geverifieerd, maar onduidelijk is door wie, want wie werkt er nog bij Twitter?
  • De angst voor een tekort aan diesel is afgenomen. De prijs voor een liter diesel daalde gisteren 12 cent. Het is nu net zo duur als benzine.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *