LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 mei 2021

  • Twee kopers van het 4 crypto rapport hebben of geen e-mail adres doorgegeven, of mogelijk een verkeerd email adres… Bestelde u dus, maar kreeg u nog geen reactie, mail me dan even het juiste email adres.
  • Gisteren heb ik op het video kanaal analyses over Novartis en Prosus gezet. Doe er je voordeel mee! Hier de link naar het video kanaal.
  • De beurzen in Azië zijn in sommige gevallen flink lager. De Nikkei net zelfs 3,3%.
  • Fagron gaat 18 cent dividend per aandeel uitkeren. Het aandeel zal 17 mei ex-dividend noteren.
  • Gisteren gingen vooral tech aandelen flink onderuit in de VS. De Nasdaq verloor 3,5% aan waarde.
  • China is sinds 2016 van de één kind politiek afgestapt, maar kent nog altijd een dalende groei van de bevolking. Er werden in 2020 12 miljoen kinderen geboren. Dat is zes miljoen kinderen minder dan in 2016. De bevolking verouderd, maar in totaal groeit de bevolking nog altijd. Er wonen 1,41 miljard Chinezen in China.
  • De pensioenwet treedt een jaar later in werking. De overheid en de pensioenfondsen krijgen de plannen niet op tijd rond. De nieuwe pensioenwet moet pensioenen afhankelijker maken van het resultaat dat pensioenfondsen gehaald hebben. Ik weet niet of je als pensioengerechtigde dan ook meer zeggenschap over de beleggingen krijgt. Ik heb me er nooit in verdiept omdat ik onder geen enkele regeling val.
  • Europa wil er naar werken dat het minder afhankelijk van China wordt als het gaat om accu’s voor elektrische auto’s. Nu wordt vrijwel alles nog in China geproduceerd. We gaan de globalisatie dus weer terugdraaien. Ik denk een goede zaak, maar het maakt het wel minder efficiënt. Het voordeel is echter dat we kennis en werkgelegenheid ook terug laten komen. We moeten er alert op blijven dat we dan niet ook weer flink gaan vervuilen, zoals dat vroeger gedaan werd in de maak-industrie.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *