LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 mei 2018

– Het einde van de Iran deal geeft de markt onzekerheid. De rente, de olieprijs, de kans op oorlog… Beleggers houden niet van dat soort onzekerheden, maar beleidsmakers ook niet. Vooral de rente is nu een punt waar ze liever even op de rem trappen. Immers, wat gaat de impact nu eigenlijk zijn van deze toegenomen onzekerheid?
Mooie Beursdag heeft woensdag winst genomen op één van de opmerkelijke posities. Vijf weken eerder was namelijk long gegaan in Facebook, dat toen zo zwaar onder vuur lag. Met de beoogde 13,7% winst is afscheid van de positie genomen.

facebook
– Arcelor Mittal ziet na jaren de zon eindelijk weer schijnen. Het bedrijf heeft de hoogste kwartaalwinst in zes jaar geboekt. Het is wereldwijd een prachtige markt en ze verwachten aanhoudende groei. Toch vreemd dat de VS in die omstandigheden zo’n probleem met die markt heeft…
– Mocht de Iraanse olie-uitvoer door Amerikaanse sancties stil komen te liggen, dan is Saoedi Arabië gaarne bereid meer olie te leveren. Ze dansen al op het graf voor het slachtoffer omgebracht is.
– Royal Bank of Scotland heeft een definitieve schikking in de VS getroffen. Het gaat de VS 4,9 miljard dollar geven om strafvervolging af te kopen. De maffia-achtige afpersing van de VS heeft weer geholpen. Waarom kan de VS de banken wel uitpersen en lukt het Europa niet? Sterker nog, het is Europees belastinggeld dat nu naar de VS overgemaakt wordt.
– Iran wilde met een raketaanval op de Golan wraak nemen op een eerdere Israëlische aanval waarbij 7 Iraniërs omkwamen. Israël hoopte daar al op en in een enorme tegenaanval zijn bijna 50 Iraanse doelen in Syrië zwaar aangevallen. Iran heeft hier een forse bloedneus opgelopen en weet nu dat het zo ver van eigen land kwetsbaar is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *