LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 juni 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 juni 2024

  • Er is hier afgelopen weekend veel misgegaan. Vandaag heb ik hier op kantoor geen stroom, omdat heel de installatie vervangen gaat worden. Er waren hier afgelopen jaar veel te veel storingen.
  • De Tesla aandeelhouders mogen deze week stemmen over het al dan niet toekennen van 56 miljard dollar aan bonus voor Elon Musk. Een bonus die moet komen vanuit het uitgeven van extra aandelen, waardoor het bezit van de bestaande aandeelhouders 8% zal dalen. Dus of iedere aandeelhouder even 8% wil inleveren, zodat Musk een klein land kan kopen… Ik zou het wel weten, maar ik ben al slimmer, ik heb die aandelen al niet.
  • Afgelopen vrijdag verloor ik zwaar. Zowel edelmetalen als uranium waren toen lager. Gisteren was er al wel iets van herstel, maar nog lang niet genoeg om het verlies van vrijdag goed te maken.
  • In Frankrijk komen er nieuwe verkiezingen, Macron neemt daarmee heel veel risico. Hij loopt de kans dat de kiezers hem nu compleet wegstemmen. Waarom doet hij dit dan toch nu? Ik dank omdat hij niet wil dat de oppositie maandenlang kan blijven roepen dat hij bang is voor nieuwe verkiezingen en dus in dat geval steeds in de verdediging moet schieten. Nu laat hij zien dat hij er niet bang voor is. Dat haalt de munitie voor de oppositie weg. Die zullen iets anders moeten vinden om hem mee te raken.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *