LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 juni 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 juni 2021

chipproductie
  • De roep om het verbod of strenge regels rondom crypto’s neemt toe. Ook in Nederland heeft nu de directeur van het CPB het kabinet opgeroepen om crypto’s te verbieden. De reden daarvoor is dat een crash in die munten onvermijdelijk is en daar moeten consumenten tegen beschermd worden… Als we de overheid toch niet hadden om ons te beschermen!
  • CDA’er Omtzigt heeft hard uitgehaald naar het CDA. Zijn memo is uitgelekt naar de krant en de 72 bladzijdes met punten zijn heftig. Het CDA is in diepe crisis, zoveel is al wel duidelijk.
  • Volgens de Financial Intelligence Unit – Nederland (FIU-Nederland) is het aantal verdachte transacties vorig jaar explosief toegenomen. Nu moet u weten Dát zegt nog niets. Ik heb zelf meerdere keren meegemaakt dat mijn overboekingen naar de VS werden aangeduid als ‘verdacht’. Dat hun systeem om transacties te volgen zo veel slechter is geworden, is dat nieuwswaardig? We zien nu een enorme opmars van crowdfunding en daar kunnen ze nog slecht mee omgaan.
  • Nederland keert per daar tientallen miljoenen uit aan arbeidsmigranten met kinderen en een partner in het buitenland. Dat is niet de bedoeling, maar de snurkers in Den Haag hebben als sinds 2015 in beeld dat het verkeerd gaat, maar kwamen er niet toe om het aan te passen. De incompetentie van Den Haag wordt steeds schandaliger. Er is geen kans het teveel uitgekeerde terug te vorderen. Dat is tot daar aan toe. Maar ze zien zelfs geen kans om de fout aankomend jaar te herstellen. We gaan dus gewoon gezellig door met die onzin omdat ze geen kans zien de fout ook naar de toekomst toe te herstellen.
  • De productie van computerchips kost veel water… Toch gaan Intel en TSMC in één van de droogste gebieden van de VS hun chipfabrieken bouwen. Wat ze gaan proberen is om het water te recyclen zodat ze eigenlijk steeds hetzelfde water blijven gebruiken. Een wat vreemde opzet, want in die fabriek komen ook mensen te werken en gaan die hun water ook recyclen? Het feit dat Arizona subsidie geeft om de fabrieken te trekken lijkt de grootste drijfveer te zijn. Overigens is Intel al wel 40 jaar actief en aanwezig in Arizona.
  • Ik heb gisteren een kopermijn aandeel in een video besproken. Misschien toch eens naar kijken? Ik kreeg er al opvallend veel likes op! Kijk hier:
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *