LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 december 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 december 2018

engels pond, daling

– Dit moet wel een dieptepunt voor de loopbaan van de Britse premier zijn. Met hangende pootjes terug naar de EU om te vragen om meer toezeggingen.
– Volgens het Nibud vragen mensen met geldproblemen nauwelijks om hulp. Ik weet wel hoe dat komt: Echt zonder geld zitten schaam je je voor. Degenen die om geld schooien zijn vaak degenen die het doen omdat ze je willen bedonderen…
– In China is de verkoop van bepaalde iPhone modellen nu verboden. Dit vanwege een rechtszaak die Qualcomm heeft aangespannen. Apple zegt dat ze dit verbod gaat negeren, maar dat is nu nog makkelijk zeggen. Het verbod is namelijk nog niet ingegaan. Het slimme van China is dat het ene Amerikaanse bedrijf het andere nu in China dwarszit. Hoe kan je China dan van obstructie beschuldigen.
– Het Engelse pond blijft dalen op de Brexit onzekerheid.

engels pond, daling
– Het zag er gisteren intraday slecht uit voor de Amerikaanse Beurzen. De Dow Jones index wist er verlies van 500 punten aan het einde van de sessie toch weer goed te maken. Het herstel kwam vooral vanuit index fondsen, want dieper in de markt waren de verliezen standvaster.
– In India is de gouverneur van de centrale bank onverwachts opgestapt. De vraag is nu volgens de pers of de centrale bank in India nog wel onafhankelijk is. Nu is dat laatste natuurlijk BS. De baas van de centrale bank is nooit onafhankelijk geweest. Hij is de man van de bankiers en hij werkt voor de bankiers. Hij is slechts onafhankelijk van de politiek. Alle bankiers zijn onafhankelijk van de politiek. Wie immers de macht over het geld heeft, heeft macht over het land.
– De communicatie adviseur van Trump blijkt miljoenen aan bonus van Fox te ontvangen. Gezien de nauwe band van Trump met Fox is dat op zijn minst wel verdacht. De adviseur moest Fox verlaten nadat hij verwikkeld raakte in de MeToo schandaal. Hij werd nooit zelf beschuldigd, maar werd wel beschuldigd van het verborgen houden van het schandaal. De ideale man voor Trump dus en die nam hem ook aan toen hij bij Fox weg was. Uiteraard is dit punt door de Democraten naar voren gebracht. Een onderzoek is niet erg. Het is pa serg als uit dat onderzoek blijkt dat er iets mis is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *