LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 nov 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 nov 2020

  • De beurzen hebben bijna euforisch gereageerd op de mededeling van Pfizer dat ze een 90% effectief vaccin denken te hebben. De Dow Jones stond een uur na opening meer dan 4% hoger. De goudprijs daalde op datzelfde moment 4%.
  • McDonalds heeft de verwachtingen overtroffen. Het bedrijf wil een loyaliteitsprogramma voor klanten gaan testen. Ook wil het bedrijf vleesloze burgers (McPlant) gaan produceren en verkopen. Vooral Beyond Meat aandeelhouders waren daar niet blij mee. Dat aandeel verloor nabeurs 4% aan waarde.
  • De koers van NIO Limited blijft stormachtig stijgen. Het is een hype aandeel pure sang. Iedereen geeft een koopaanbeveling en over winst voor het bedrijf heeft niemand het meer. Dit is zoals het in 1999 met de hele Internet sector ging. Het eindigde in een drama en de kans is groot dat dit hier ook het geval gaat zijn. Maar nu is het nog feest in dit aandeel.
  • Obamacare gaat vanaf vandaag voor de Supreme Court komen. De kans bestaat dat de hoogste rechters Obamacare afschaffen. De vraag is dan wel op welke gronden ze dat doen. Ze moeten hun besluit namelijk wel motiveren. De hoogste rechters moeten naar de wet kijken en niet uitvoerend bezit willen zijn. Beleid wordt namelijk door politici gemaakt, niet door rechters. Op zich maakt het uiteindelijk niet veel uit. Biden kan namelijk na 20 januari 2021 een nieuwe wet introduceren en de verzekering voor tientallen miljoenen Amerikanen weer herintroduceren. Trump heeft altijd gezegd dat hij de dag na het afschaffen van Obamacare een vervanging heeft. Dat is gelogen, want er is nog niets van een alternatief bij het Congres en de Senaat geïntroduceerd. Bij afschaffing van Obamacare is de realiteit dus dat tientallen miljoenen Amerikanen hun medische verzekering gaan verliezen. Dat midden in een pandemie. Het is het cadeautje van Trump aan de bevolking van de VS.
  • Nikola rapporteerde een kwartaalverlies van 117,5 miljoen dollar. Het is een groter verlies dan verwacht werd. Het bedrijf is en blijft in gesprek met GM.
  • Net voor Nagorno-Karabach helemaal voor Armenië verloren zou gaan, is er een staakt het vuren afgesproken. Armenië was al verslagen, maar onder druk van Rusland is er nu een opgelegde vrede. Armenië heeft veel grondgebied verloren, dus reken er maar op dat het een tijdelijke vrede is.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *