LADEN

Typ om te zoeken

Joe Biden wordt president

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Joe Biden wordt president

president biden

De stemmen zijn nog niet volledig geteld en dat zal zelfs nog wel drie weken kunnen gaan duren, maar duidelijk is al wie de volgende president wordt.
In een normale situatie zou de verliezer nu al het verlies nemen en dan kan het land verder.
Het is echter geen gewone situatie.
Trump zal nooit en te nimmer toegeven dat hij verloren heeft. Hij is zo niet opgegroeid. Hij leeft namelijk zijn hele leven al in een eigen dimensie. Een dimensie waarin hij en alleen hij centraal staat en alles draait om hem.
Als hij dus niet de winnaar in die dimensie zou zijn, dan moet er vals gespeeld zijn. Immers kan in de wereld van Trump alleen Trump de winnaar zijn.
Daarom heeft Trump het over enorme fraudes.
Maar in ‘onze’ wereld moet je dan wel met bewijzen over die fraudes komen. De enige keiharde bewijzen van grootschalig bedrog liggen echter aan de kant van Trump. Denk aan de postkantoren, denk aan de aanpassing van kiesdistricten en kijk naar het beperken van stemlokalen in zwarte wijken. Allemaal aantoonbare fraudes om het bepaalde bevolkingsgroepen moeilijker zo niet onmogelijk te maken om te stemmen.
Ondanks alle beweringen van Trump is er door hem geen enkele grootschalige fraude aangetoond.
Trump heeft nu rechtszaken aangekondigd. Natuurlijk heeft hij dat. Hij gaat ze allemaal op hoofdpunten verliezen en waar hij op details wint, zal het geen enkele invloed hebben. Zo won hij is Philadelphia een rechtszaak. In plaats van 18 meter ver, mochten de waarnemers van de rechter op 1,8 meter afstand toezicht houden. Trump won die rechtszaak… Alle andere verkiezingsrechtszaken die al voor de rechter kwamen, verloor hij.
Zijn vriendje Hannity wil nu zelfs heel de democratie buiten spel zetten door de kiesmannen te laten kiezen voor Trump. Het is namelijk officieel zo dat de kiesmannen bepalen op wie ze stemmen. De regel is dat ze dat doen op basis van de stemmen die gegeven zijn in hun staat. Er staat echter nergens dat ze dat MOETEN doen. Ze hebben dat altijd zo gedaan, maar dat is hooguit gewoonterecht. Dus zegt Hannity (Fox News) nu dus dat ze hun stem ondanks de verkiezingen gewoon aan Trump moeten geven. Immers, waarom zou je rekening houden met de verkiezingsuitslag?

Nu ben ik persoonlijk blij dat Biden gewonnen heeft, al was het maar omdat die in ieder geval wel achter de democratische beginselen van de Amerikaanse staat staat. Ik ben ook geen fan van de fascistische trekjes die Trump heeft. Kinderen van de ouders scheiden (445 kinderen zijn na twee jaar nog altijd niet terug bij hun ouders), vluchtelingen en asielzoekers opsluiten in concentratiekampen, asielzoekers hun internationaal toegekende rechten in de VS ontnemen, het recht om te demonstreren van de bevolking afnemen, zijn aanhang oproepen de wapens gereed te houden… Dat soort zaken.
Ik voel echter wel mee met Trump kiezers. Ik begrijp welke pijn ze nu voelen. Het is dezelfde pijn die ik vier jaar geleden had. Echter had ik die niet bij de verkiezingen, maar ik had het toen bij de Democratische voorverkiezingen. Hillary werd dankzij fraude verkozen boven Bernie Sanders. Ik had in 2016 graag de uiteindelijke strijd zien gaan tussen Bernie en Trump. Dán was er wat te kiezen geweest.
Deze keer verloor Bernie in de voorrondes weer van het establishment van de Democratische partij. Zonder fraude, maar helaas wel verloren.
Er was écht wat te kiezen geweest tussen Bernie en Trump.
Het verschil tussen Biden en Trump is veel kleiner. Het grootste verschil is karakter. Biden is een vriendelijke persoonlijkheid, iemand die zich in gezelschap kan gedragen. Biden is inhoudelijk op de hoogte en bemoeit zich ook met de inhoud. Zowel op menselijk niveau als strategisch. Trump heeft dat allemaal niet.
Nu het Biden gaat worden, zal de VS weer gesprekspartner in de wereld gaan worden.

Biden heeft veel werk te doen. De Amerikaanse infrastructuur, een paradepaardje van Trump, is vier jaar lang niets aan gedaan. Volkshuisvesting is onder Ben Carson vier jaar stil blijven liggen en uitgekleed. Onderwijs is onder Betsy Devos uitgekleed tot het bot. De regering Trump heeft qua milieumaatregelen de Amerikaanse samenleving dertig jaar terug in de tijd gezet. Trump heeft honderden rechters aangesteld. Rechters die niet op hun kunde, maar puur op basis van hun politieke kleur aangesteld werden. Dat gaat de komende jaren nog heel wat gerechtelijke dwalingen opleveren.
De relatie met de inheemse bevolkingsgroepen is rampzalig geworden. Oliepijpleidingen werden er doorgedrukt om maar een voorbeeld te noemen.
Al die zaken moet Biden nu gaan oppakken midden in een pandemie die de economie meer dan 20% heeft doen krimpen. De belastingverlaging voor grote ondernemingen en de rijkste Amerikanen heeft de schatkist volkomen leeg laten lopen. Trump rekende op 6%+ economische groei per jaar. Het werd, over vier jaar bezien, een krimp.
En dat is alleen nog maar binnen de VS.
Internationaal ligt de VS overal uit. Het Aziatische handelsblok maakt de VS geen deel meer van uit. De relatie met Europa is op een dieptepunt gekomen. Er is een koude oorlog met China aan de gang. In Syrië heeft de VS nog altijd soldaten die door niemand in de regio nog vertrouwd worden. Het Amerikaanse verraad richting de Koerden heeft iedereen laten zien dat de VS een onbetrouwbare partner is. De relatie met de NAVO partners is koel. Met name Turkije is bijna geen bondgenoot meer te noemen. In Zuid Amerika speelt de VS diplomatiek vrijwel geen rol van betekenis meer.
Vier jaar kaalslag onder Trump heeft sporen achtergelaten.
Tijdens die vier jaar zijn ook heel veel beroepsambtenaren en diplomaten vertrokken. Biden treft overheid departementen aan die vrijwel ontvolkt zijn en hoe dan ook onthoofd. De duizenden personen die aangesteld zijn onder Trump kunnen hun biezen gaan pakken. Ze moeten vervangen worden door mensen die wel inhoudelijk deskundig zijn.
Dat zal allemaal nog de nodige moeite gaan kosten.
Er is één voordeel. Biden is al maanden geleden begonnen met het formeren van een team. Hij kan dan ook na de 20e januari direct aan het werk aan.
Trump heeft laten zien dat je met presidentiële besluiten ook heel ver kan komen. Dát is dan wel een les die vanuit de regering Trump getrokken kan worden. Trump heeft in al zijn tijd maar twee wetten ondertekend en honderden decreten. Een dictator waardig, maar als de Senaat dwars gaat liggen kan Biden dat dus ook zo gaan doen. Ik hoop echter dat het niet nodig zal zijn en dat men in de Amerikaanse politiek weer samen gaat werken.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *