LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 juli 2020

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 juli 2020

steunronde
  • In België zijn de Corona besmettingen bijna over en daarom heeft de Belgische regering besloten dat de maatregelen verscherpt moeten worden…
  • In De VS is door het hoogste gerecht besloten dat een president niet boven de wet staat. Het besluit is echter zo genomen dat de huidige president er voor de verkiezingen geen last van zal hebben. De zaak is namelijk naar een lagere rechter terugverwezen.
  • Vandaag gaat de VS bekend maken welke import tarieven tegen Frankrijk ingesteld zullen worden. Frankrijk heeft namelijk een digitale belasting ingevoerd die vooral de Amerikaanse Internet reuzen treft.
  • ING bank gaat in Nederland een kwart van haar kantoren sluiten. Er komen bijna geen klanten meer.
  • Het Duitse Wirecard wordt nu ook verdacht van witwassen. Er waren al eerdere andere verdenkingen over de bedrijfsvoering. Men wilde heel erg graag heel snel groeien en toen dat ‘gewoon’ niet lukte is er gegrepen naar andere middelen. Het doel heiligde de middelen.
  • In de VS is veel van de noodsteun aan kleine bedrijven terecht gekomen bij zowel de familie en vrienden van de president alsmede bij veel bedrijven van congresleden en vrienden en familie van congresleden. Eerste onderzoeken door journalisten hebben al wat vragen opgeroepen over de aangevraagde steun.
  • De goud/zilver ratio is nu 96,7. Ik kan me niet herinneren ooit een hoger getal op dat vlak gezien te hebben.
  • In de VS wordt nu toch een nieuwe steunronde voor de financiële Corona slechtoffers voorbereid. Hopelijk doen ze het beter dan de eerste keer, want de hulp kwam laat en kwam heel vaak bij de verkeerden terecht. Zonder extra hulp worden er miljoenen huisuitzettingen verwacht die in Michigan al op 15 juli kunnen beginnen. De gouverneur heeft al laten weten dat er 50 miljoen dollar beschikbaar is, maar niemand weet nog hoe steun aan te vragen is. Huurbazen kunnen 90% van de huur krijgen, als ze dan maar niet de huurder uitzetten. 50 miljoen lijkt daar een wat klein bedrag voor.
  • Nu de VS de deuren sluit voor buitenlands talent trekken Nederlandse IT bedrijven aan die experts.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *