LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 juli 2019

levensduurverwachting

Het Epstein schandaal gaat heel ver. Eén van de beschuldigden was de aanklager die de deal met de miljardair maakte. In die deal sliep Epstein in de gevangenis. Voor de rest was hij vrij man. In de deal werden ook mededaders vrijgesteld van vervolging. Een ideale situatie voor de mensen met macht die gezellig meegedaan hebben. De vraag is of de beerput nu in de komende ronde wél helemaal open gaat. Machtige mannen proberen het weer tegen te gaan. Een van die belangrijke machtige mannen is nu president van de VS.

BMW gaat haar productie in het VK verminderen vanwege de Brexit zorgen. Het bedrijf wil niet straks achter een semi gesloten grens produceren.

Het bedrijf achter Hello Kitty heeft een miljoenen boete gekregen in de EU omdat het bepaalde handelaren verbiedt om bepaalde producten in enkele van hun markten te verkopen. De EU is van mening dat binnen de EU alle handel gelijk moet zijn. Je kan dus niet tegen een handelaar zeggen dat je in Nederland wel en in België niet mag verkopen.

Frankrijk gaat een eco taks op vliegreizen invoeren. De maatregel is vooral symbolisch van aard, want ze zal slechts 180 miljoen gaan opleveren.

China wil dat de cryptomunt Libra, die Facebook wil gaan uitbrengen, onder het toezicht van centrale banken komt te staan. Dit is opmerkelijk, want de Libra is nog helemaal geen wettelijk betaalmiddel. Daarbij is het geen munt van de centrale bank. Die laatste geeft namelijk haar eigen munt uit. Beetje vreemd dat je munt onder controle van je grootste concurrent en voorheen monopolist komt te staan. Krijg je dan een eerlijke kans als bedrijf?

In de VS zijn de aandelen van Noah Holdings 20% gedaald nadat bekend werd dat de controlerende aandeelhouder van een belangrijke partner van hun in China is opgepakt door de politie.

In de VS is het nu officieel. De levensduur verwachting is omlaag! Volgens de onderzoekers zijn er drie redenen voor. 1. Drugsdoden, 2. Leveraandoeningen, 3. Zelfmoorden.
De verwachting is dat binnen niet al te lange tijd ook West Europese landen moeten toegeven dat hun inwoners minder lang zullen leven.

De correctie in de bitcoin koers lijkt voorbij te zijn. Een eerste ronde van winstnemingen is geweest, we gaan weer omhoog en kijken waar de volgende ronde gaat beginnen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *