LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 januari 2019

volkswagen
  • Volkswagen gaat een apart bedrijf (Elli Group GmbH) opzetten dat oplaadpunten voor auto’s gaat plaatsen. Via deze weg wil Volkswagen transitie naar elektrisch rijden vergemakkelijken.
  • Over Detroit: “From the standpoint of the national narrative, Detroit was the murder capital of the world, and now it’s the phoenix rising from the ashes,” said Jack Lessenberry, a political commentator, historian and head of the journalism department at Wayne State University in the city. Ik denk dat hij gelijk heeft en daarom investeer ik dan ook in die stad.
  • Het is ondertussen zeldzaam aan het worden… BP heeft een olievoorraad gevonden van 1 miljard vaten olie. Een forse hoeveelheid, maar laten we wel zijn… ongeveer twee weken wereldverbruik.
  • FiatChrysler moet een afkoopsom betalen van 900 miljoen dollar vanwege dieselgate.
  • Jeff Bezos van Amazon gaat scheiden. Nu denkt u misschien, wat heb ik daarmee van doen, maar het is een belangrijke scheiding want strikt volgens de regels van de staat waar ze wonen heeft ze recht op 66 miljard dollar. Als ze dat claimt is het de duurste scheiding ooit. De verwachting is overigens dat ze dat niet gaat claimen.
  • Het gaat nu wat minder met Apple, maar de bonus over 2018 voor topman Tim Cook heeft een nieuw record bereikt. Hij kreeg vorig jaar aan bonus alleen al 1 miljoen dollar per maand. Overigens ging het in 2018 ten opzichte van 2017 nog wel veel beter met Apple.
  • (Bron FD) Google heeft via Litouwen nu inzage gekregen in de bankgegevens van Europeanen. Daar moet je als klant wel toestemming voor geven, maar waarschijnlijk is dat geen probleem, want u krijgt geen toegang meer tot services van Google als u die toestemming niet geeft. Moet u eens kijken hoe snel de meerderheid van de mensen Google alle toestemmingen geeft.
  • Trump is boos weggelopen bij het overleg met de Democraten. Niemand hoeft de VS proberen economisch een pootje te lichten. Immers niemand kan dat zo goed als dat Trump dat kan. Ondertussen wordt de situatie voor 800.000 ambtenaren wel genant. Ook veel Amerikanen zullen hun belastingteruggaaf (Die dit jaar toch al gaat tegenvallen) later gaan krijgen.
  • Volgens ‘onafhankelijk’ onderzoek is de reserve van de Arabische olievoorraad nog groter dan Saoedi Arabië zelf al doorgaf. Er is nog voor 268,5 miljard vaten aan winbare olie in de bodem. Ik geloof er nog steeds niets van. Dit is allemaal marketing vanwege de komende beursgang van Aramco. Daar moet fors geld verdiend gaan worden en daarna wordt openbaar gemaakt dat de voorraden toch fors minder zijn.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *