LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 nov 2022

  • En dan ineens zijn we al aan de laatste twee maanden van het jaar begonnen… Wat gaat de tijd snel.
  • Vanmiddag om 12:30 uur ga ik het aandeel Twitter bespreken. Klik hier om er bij te zijn.
  • Ik heb gisteren een analyse op het aandeel McDonalds geplaatst op het video kanaal. Kijk hier
  • Ook heb ik gisteren een analyse op militaire en politieke oplossingen rond Oekraïne en Rusland geplaatst. U kan die hier vinden.
  • De Amerikaanse beurzen verloren gisteren gemiddeld 0,5% aan waarde. Uranium aandelen zaten aan de verliezende kant. Het was voor de Amerikaanse beurzen de beste oktober maand in heel veel jaren. Voor de Dow Jones index zelfs de beste oktober sinds 1976! De Dow Jones index steeg in oktober van onder de 29.000 tot bijna 33.000 punten.
  • Rusland heeft zich na de succesvolle Oekraïense aanval op haar Zwarte Zee vloot teruggetrokken uit de graandeal. De vraag is nu of Rusland het lef ook heeft om zo’n schip vol met graan tot zinken te brengen. Afrika moet ermee gevoed worden. Rusland gedraagt zich overigens wel als een klein kind met deze stap. Hun marine schepen zijn een legitiem doel. Dat kan je niet zeggen van veel van hun kruisraketten die ze op ziekenhuizen en scholen afvuren. Dat is immers gewoon een oorlogsmisdaad. Overigens zijn er gisteren twaalf graanschepen uit Oekraïne vertrokken.
  • We wisten het al, maar aardgas is zo’n beetje het duurste in Nederland. Dat valt eigenlijk niet uit te leggen want veel gas komt hier binnen en gaat dan naar andere Europese landen waar het ineens veel goedkoper is.
  • De inflatie in de Eurozone is nu 10,7%. Voedsel en energie zijn de belangrijkste factoren voor de hoge inflatie. Nog altijd groeit de economie in de eurozone. We zien nu de graanprijs weer hard stijgen door de Russische terugtrekking uit de graandeal.
  • Europa heeft voor deze winter waarschijnlijk wel voldoende gas. Volgende winter wordt een ander verhaal, want veel van het gas dat we nu hebben komt nog altijd uit Rusland. Dat is de volgende winter onhaalbaar nu de pijpleidingen kapot zijn. Goed nieuws dus voor ALLE natural gas producenten in de wereld. Ik heb er recent al twee besproken in video’s. Je kan dat hier en hier bekijken.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *