LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 maart 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 maart 2024

  • Vanmiddag organiseer ik voor bestaande accounthouders van NEO Finance een bijeenkomst in mijn kantoor in Best. De zaal is vol. De CEO van NEO Finance zal ook even inbellen en ik heb een hele lading vragen voor hem! Het gaat een druk dagje voor me worden.
  • Electronic Arts schrapt nog weer eens 670 banen. Het loopt minder lekker bij het bedrijf en reorganisatie is dus volgens de directie dringend nodig.
  • Nederland heeft zelfs geen ruimte voor twee kerncentrales op het elektriciteitsnet! Eén zou nog kunnen, maar twee zou een te hoge belasting geven. Het moet niet veel gekker worden. Als er één ding duidelijk is geworden, dan is het dat de liberalisering GEEN oplossing is gebleken. De bedrijven laten keihard zien dat ze niet in staat (willen) zijn om op marktveranderingen in te spelen. Ze doen geen investeringen in de toekomst als die toekomst er voor hen niet net zo extreem winstgevend uitziet. Dan liever alles in de prak laten draaien.
  • Air France-KLM heeft bijna een miljard euro winst gemaakt. Dat ondanks de problemen op Schiphol en ondanks omvliegen vanwege oorlogen her en der. Kan je nagaan hoe goed het was gegaan als die problemen er niet waren geweest, of als ze de prijzen om met de maatschappij te vliegen niet zo hoog hadden gesteld… Met een miljard aan winst blijkt wel dat je tarieven eigenlijk veel te hoog zijn.
  • Het regent neerstortende Russische straaljagers! Kijk hier mijn video over dit onderwerp.
  • In Texas is een enorme natuurbrand uitgebroken. Meer dan 1 miljoen hectare is al verbrand en tienduizenden stuks vee zijn al omgekomen. Het is één van de grootste branden ooit in de VS.
  • Chemours gaat de schoonmaak van vervuilde moestuinen rond de fabriek betalen. Een eerste stop richting het verbeteren van de relatie en het milieu rond de fabriek.
  • China wil heel graag buitenlandse investeerders trekken, maar die voelen steeds minder voor investeringen in China. Het vertrouwen is geknakt.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *