LADEN

Typ om te zoeken

Deere aandelen analyse

Beleggers Nieuws Beurs Aandelen Analyses Laatste Nieuws

Deere aandelen analyse

Is Deere een ondergewaardeerd aandeel? Justin Pope, een Amerikaanse analist van “The Motley Fool” bracht dit aandeel als één van vier meest zwaar ondergewaardeerde aandelen. Met een PEG ratio van boven de twee verbaasde me dat.
Wat is hier aan de hand?
The Motley Fool heeft het aandeel in haar koopaanbevelingen.
We gaan eens kijken…
Het bedrijf is ruim 100 miljard waard. Het is ook zonder meer een merk dat staat. Als je als boer Deere producten kan betalen, dan gaat het blijkbaar goed met je bedrijf. Het zijn extreem dure machines met ook een extreem goede merknaam die er aan hangt.
Er is een 1,6% dividend rendement. Het is slechts 15,5% van de winst die in dividend uitgekeerd wordt.
De Koers/Winst ligt rond de 13. Dat is dus niet zo heel hoog.
De winstgevendheid is netjes. Vooral de Return on Equity is opvallend hoog met 45,6%.
De winst en omzet zijn de laatste tijd omlaag!
Er is een schuld van maar liefst 63 miljard dollar. Aan cash is er 4,4 miljard aanwezig en de vrije cash flow na belastingen is een 4,4 miljard. Het bedrijf zeilt extreem scherp aan de wind met zo’n enorme schuldenlast.
De grote hedge funds zijn iets ondervertegenwoordigd in dit aandeel. De directie heeft recent weer veel aandelen verkregen, maar in de herfst van 2023 waren ze ook vooral aandelen aan het verkopen. Ze zagen de slechtere tijden blijkbaar wel aankomen.
De omzet en winst is de laatste jaren enorm gestegen, maar lijkt nu te stagneren. De koers is na de stagnatie van de winst en omzet slechts 10% gecorrigeerd. Dat is naar mijn idee te weinig.
Technisch heeft de koers haar steun gehouden, maar zou de koers onder de 350 komen, dan voorzie ik een veel grotere daling.
Ik zou op dit moment geen koper zijn. Wat mij betreft is er meer kans op een verdere stijging als de weerstand rond de 380 dollar overwonnen is. Dus als de koers tussen de 350 en 380 is, blijf ik als belegger aan de zijlijn staan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *