LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 juni 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 juni 2020

protest
 • Vandaag zijn de beurzen in Europa en de VS gewoon open.
 • Binckbank gaat op rekeningen met meer dan 100.000 euro een boeterente op cash van 0,35% heffen.
 • In de VS hebben enkele pensioenfondsen de waarschuwing gegeven dat ze zo slecht bij kas zitten dat ze in 2028 al tegen een lege kas aan zullen lopen.
 • In het nieuws het feit dat we meer geld op de spaarrekeningen hebben gezet tijdens Corona. Ik herken het van mijn zoon. Hij kon niet uit en hij hield dus geld over. Om u een indruk te geven, ik heb net vrijwel al mijn zilver verkocht om een collega ondernemer te helpen. Dit is het moment om te investeren.
 • Vandaag gaan er heel wat jongeren boetes krijgen vrees ik. Ze denken dat ze weer op terras mogen, maar dit is niet het geval. Het wordt gedoogd als je met één ander buiten je gezin aan een tafel gaat zitten, maar het mag eigenlijk niet. Je kan dus niet als vriendengroep naar terras. Ik vrees dat velen die boodschap nog niet meegekregen hebben.
 • Een iets verlate nieuwsbrief vandaag. Ik had even een paar dagen mail achterstand die eerst weggewerkt moest worden. Het is hopelijk een mooie dag om eens wat nazoekwerk te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op deze site en zie hoe interessant die opzet eigenlijk is! We de rendementen, maar niet het risico van de beurs.
 • In de VS is het in tientallen steden onrustig na de moord op een zwarte man door de knie van een politie-agent. Het punt is, het is gefilmd. Was het niet gefilmd, dan was de politie-agent er mee weggekomen. Na het incident schiet de politie regelmatig met rubberen kogels op mensen die een camera vasthebben. Ook op teams TV netwerken. De rechtsstaat is nu in het geding. De persvrijheid en het eerste amendement worden door de politie onder druk gezet.
  Het is de perfecte storm in de VS… Een pandemie, een enorme werkloosheid, structureel racisme door de politie en een witte huis dat in al die zaken een negatieve invloed uitoefent.
  Laat het overduidelijk zijn, George Floyd is vermoord door een politieagent. Geen twijfel over mogelijk. Waarom hij dood moest, dat is nog even de vraag, maar zijn huidskleur lijkt zeker van invloed te zjn geweest. Dit was geen toeval. Het had iedere zwarte persoon in de VS kunnen overkomen. Racisme maakt nog heel prominent deel uit van de Amerikaanse samenleving. Ze weten het en ze doen er niets aan. Dat is zo frustrerend.
  Wat heeft Minneapolis gedaan na de moord: Ze hebben de politieagent snel ontslagen zodat ze nu steeds kunnen zeggen: voormalige politieagent… Pas na dagen en na zware politieke druk werd de “voormalige” politieagent vervolgd. Ze hadden het in de doofpot willen stoppen en de agent over enkele maanden weer willen aannemen zoals dat in de VS steeds wordt gedaan als het ze lukt eea weg te stoppen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *