LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 februari 2017

Bij Mandemakers Keukens kunnen ze deze week niet lachen met klagende klanten. Een vrouw die een medewerker buiten de winkel met een werkende smartphone camera benaderde werd letterlijk door de man aangevallen en ze zou wat mij betreft gewoon aangifte van mishandeling moeten doen. Overigens heeft Mandemaker excuses aangeboden voor het gedrag van de medewerker en de vrouw een gratis keuken aangeboden. Zulk gedrag ik natuurlijk killing voor de reputatie van het Mandemakers concern. Wie gaat daar nu nog een keuken kopen?
– DNB verwacht een 10% stijging van de woningprijs in de periode 2017 tot en met 2018. Hun gok is zo goed als de uwe. Het is niets meer dan een slag er naar slaan.
– Na de Tweede Wereldoorlog werd de Duitsers voorgehouden dat Befehl ist befehl niet als excuus mag dienen voor slechte daden van haar ambtenaren en militairen. De actie van minister Sally Yates die deze week weigerde de Trump order uit te voeren was de enig juiste. Ze weigerde de in haar ogen schandelijke Executive Order van Trump uit te voeren. Daar wordt je dan voor ontslagen, en dat is vanuit de regering Trump gezien terecht, maar het was een daad die haar karakter toont en het verdient ons respect. Dat is iemand die ergens voor staat en niet bang is zich uit te spreken en dan haar baan te verliezen.
– Talpa heeft, vanwege haar bod op TMG, nu inzage in de boeken van TMG gekregen. Ook het Vlaamse Mediahuis heeft die inzage gekregen. TMG moet nu kiezen tussen beide beoogde overnemers. Het bod van Talpa ligt aanzienlijk hoger.
– Een adviseur van Trump heeft fors uitgehaald naar Duitsland. Volgens deze adviseur misbruikt Duitsland de zwaar ondergewaardeerde euro om een handelsvoordeel te krijgen. De vraag is met wie de regering Trump straks nog geen ruzie heeft… Wat is het nut om op deze manier iedereen tegen de haren in te strijken? Ieder land met een handelsoverschot met de VS is blijkbaar ‘fout’. Dat is dus extreem America first stellen. Dit gaat niet goed komen vrees ik, want waarom zouden ander elanden het extreme gedrag van de VS pikken. De VS is alleen zo rijk omdat het de wereldmunt levert. Zonder dat is het snel gedaan met de overheersing door de VS. De wereld zou zich moeten afvragen of ze de dollar nog wel als wereldmunt moet accepteren. Waarom olie nog langer in Amerikaanse dollars afrekenen? Kan prima ook in euro’s. Waarom internationale handel in dollars? Waanzin. Er is geen meerwaarde voor andere landen om dat te doen, Het is slechts erg interessant voor de VS, dat gratis dollars drukt en daarmee de wereld haar wil op blijft leggen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *