LADEN

Typ om te zoeken

Facebook verdient veel geld (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Facebook verdient veel geld (Tom Lassing)

Gisteren heeft Facebook bekend gemaakt hoe haar vierde kwartaal 2016 verlopen is. Ze mogen niet klagen. Bijna alle inkomsten komen via mobiele advertenties. Op een omzet van 8,8 miljard dollar werd een kwartaalwinst van maar liefst 3,56 miljard dollar geboekt.
Er was ook slecht nieuws voor Facebook. Ze moeten 500 miljoen dollar betalen aan een ontwikkelaar van VR brillen. Een medewerker van die ontwikkelaar had met zijn komst naar Facebook enkele geheimen van zijn oude werkgever meegenomen en Facebook heeft die geheimen gebruikt.
De vierde kwartaal cijfers waren beter dan verwacht en gisteren is dan ook de koers van het aandeel Facebook op een nieuwe all time high gekomen.
De groei van de omzet van Facebook is indrukwekkend. Het is namelijk een groei van 53% voor deze reus. 1,23 miljard mensen gebruiken Facebook dagelijks.
Er zijn wel uitdagingen. Zo is het nepnieuws geen goede zaak en ook moet Facebook uitkijken dat de kwaliteit van de advertenties op peil blijft. De Amerikaanse verkiezingen zijn voor Facebook fantastisch geweest, maar aankomend jaar moet het bedrijf het zonder die aanjager doen.
Het bedrijf moet het vooral hebben van de mobiele gebruiker. 84% van de omzet komt ondertussen uit die hoek.
Een andere bedreiging is het feit dat de politiek een steeds grotere rol is gaan spelen op het netwerk. Dat kan betekenen dat op een gegeven moment een politieke stroming Facebook gaat domineren, waarna de andere stromingen naar andere netwerken verkassen. Zeker de enorme stroom een nepnieuws heeft kwaad bloed gezet bij veel trouwe gebruikers.
Kijk ik technisch naar het aandeel, dan valt me de dubbele top nu op. Dat kan een teken aan de wand zijn, dus pas op. Fundamenteel valt op dat de K/W met 63 extreem hoog is. De groei was dat met 53% ook, maar zo’n groei kan dit bedrijf niet volhouden en daarmee is de hoge waardering dus ook te gek voor woorden. Ik zou dus eerder omlaag dan omhoog inzetten. Met zo’n stap zou ik echter wachten tot er een top gezet is en bevestigd is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *