LADEN

Typ om te zoeken

Mark Zuckerberg geeft zijn vermogen (niet) weg

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Mark Zuckerberg geeft zijn vermogen (niet) weg

Althans, dat is wat hij ons wil doen geloven. Hij geeft echter helemaal niets weg. Hij heeft slechts aangegeven dat hij zijn persoonlijke bezit in de loop van zijn leven tot een bedrijfsbezit maakt. Heel slim, want nu hoeft hij zelf minder belastingen te betalen. Hij bezit namelijk uiteindelijk steeds minder omdat het belastingtechnische zo efficiënt mogelijk wordt overgedragen aan zijn zogenaamde goede doelen stichting.
Volgens Mark is zijn geld nu aan een goed doel gegeven, maar dat is echt onzin. Als het immers een goed doel zou zijn, dan kies je voor de trust vorm.
Hij heeft echter voor gewoon de bedrijfsvorm van de LLC gekozen. De LLC lijkt nog het meeste op de BV in Nederland en de BVBA in België.
Er is dus een nieuw bedrijf ontstaan en ik geloof best dat dit bedrijf leuke dingen wil doen met de facebook aandelen die het nu heeft verworven, maar een bedrijf moet gewoon winst maken en dat zal het dan ook wel gaan doen.
Daarbij geeft Mark nu geen 99% van zijn aandelen weg. Hij gaat namelijk in de loop van zijn resterende leven de 99% weggeven.

Share Button with  Hand Shaped mouse Cursor
In feite is de actie vooral een media stunt met persoonlijk belasting voordeel.
Net zoiets alsdat Warren Buffett al eens deed. Ook Bill Gates deed het al. Als je zo giga rijk bent dat je je geld in geen 1000 levens op kan maken, dan kan je eens wat weggeven. Maar het feit is dat ze in feite bijna niets weggeven. Pas als ze dood zijn is het echt niet meer van hen. Maar dat had nu niet geregeld hoeven te worden, dat is immers vanzelf een feit op het moment dat ze dood gaan. Het feit dat ze zo de media zoeken is dat ze zich blijkbaar toch een beetje schuldig voelen over hun extreme rijkdom. In plaats van het dan echt weg te geven, doen ze echter net alsof. Ondertussen vermijden ze het betalen van belastingen en is het dus vooral een manier om onder toekomstige belastingdruk uit te komen.
Ik ben er helemaal stil van hoe vrijgevend die stinkrijke ondernemers toch zijn…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *