LADEN

Typ om te zoeken

Marcel Sanders weer in beeld

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

Marcel Sanders weer in beeld

Deze ondernemer laat al heel wat jaren een spoor van teleurgestelde beleggers achter.
Door een lezer van deze nieuwsbrief werd ik ooit op zijn Aurora aanbieding in Portugal gewezen. Sanders was daar naar eigen zeggen luxe vakantiehuizen aan het ontwikkelen en je kon meedoen als belegger, of je kon zo’n villa kopen.
Het was al lekker in de bankencrisis van na 2008, en onroerend goed en zeker luxe vakantie onroerend goed was al fors in prijs omlaag. Echter niet bij Sanders. Die liet op zijn website gewoon de prijzen zien van voor 2008.


Het was mij eigenlijk bij eerste blik wel duidelijk dat dit niet kon kloppen. Ik ging verder graven en kwam er achter dat adressen niet klopten en het allemaal maar vaag opgezet was.
Na het schrijven van mijn artikel kreeg ik mails van beleggers die met Sanders in zee waren gegaan en die teleurgesteld waren. Ze hadden hooguit enkele maanden aflossing op een Sanders verstrekte lening gehad, maar dan werd het stil. Hij liet niets meer horen. Had ik misschien contact met hem?
Ondertussen zijn er al tientallen teleurgestelde beleggers die samen misschien wel voor miljoenen het schip in zijn gegaan. Sanders was ondertussen met de noorderzon vertrokken.
Hij is nu weer actief geworden met projecten in onder meer Kazachstan. Het is wederom allemaal een wat wazige opzet, waarbij hij zichzelf weer prachtig presenteert. Op de één of andere manier weet hij wel een snaar te raken bij beleggers. Sommigen gaan letterlijk met honderdduizenden euro’s met hem in zee.
Ze gaan het leeuwendeel van dat geld verliezen, want zo werkt Sanders nu eenmaal. Hij pakt namelijk alleen maar bedrogopzetjes op. Jammer dat zo’n ondernemende man niet echt iets moois en legaals op kan zetten.
Uiteindelijk gaat het hem blijkbaar om in luxe te leven en in zijn ogen kan dat dan blijkbaar ook alleen maar door anderen te bedonderden. Dat is immers wat we al heel wat jaren zien gebeuren. Zo ver ik kan nagaan is dat zijn stijl al meer dan twintig jaar. In al die tijd is het nog nooit goed gegaan met een initiatief van hem.
Heeft u recent een aanbieding van hem gehad, laat het me dan eens weten. Eerdere slachtoffers willen in verband met schadeclaims namelijk graag weten waar hij nu uithangt en wat hij nu doet.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *