LADEN

Typ om te zoeken

Maastricht kan weer verder (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Maastricht kan weer verder (Tom Lassing)

De A2 was voor Maastricht jarenlang een ramp. Deze snelweg stopte er feitlijk en via verkeerslichten en een provinciale weg kon je in België weer aansluiten op de snelweg naar het zuiden. Het leek nergens op.
Na 50 jaar is dan eindelijk een tunnel klaar, hetgeen voor de stad een enorme winst is. Alleen enkele eigenaren van flats lagen nog dwars om de zaak nu ook boven de tunnel netjes te regelen.
Men hield vast aan emoties en angst en wilde vooral niet de flat verlaten voor een onzekere toekomst. De rechter heeft nu bepaalt dat de laatste eigenaren onteigend mogen worden.
Jammer dat deze bewoners niet zonder rechter overtuigd konden worden. De gemeente Maastricht heeft namelijk prachtige plannen met het gebied en ook de huidige eigenaren zouden daar heel blij mee mogen zijn.
Maastricht Oost gaat eindelijk weer bij Maastricht horen en gaat ook weer leefbaar worden.
Er komen nu 1.100 nieuwe woningen en 30.000 vierkante meter voor commercieel vastgoed waarvan maximaal 6000 meter horeca.
Het plan is om het hier een verkeersluw gebied te maken.
Na tientallen jaren ellende en vervuiling van de A2 mag iedereen zich gaan verheugen op een enorme verbetering, ook de onteigende huizenbezitters. Hun nadeel is echter dat ze uitgekeed worden op de waarde in de puinhoop, terwijl de waarde in de toekomst enorm gaat toenemen… Die toekomst is ze echter met de onteigening ontnomen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *