LADEN

Typ om te zoeken

Liberty Dollar

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Liberty Dollar

Misschien hoorde u er al eens van. Het verhaal rondom deze Liberty Dollar is diep triest. Om met het einde te beginnen, de initiatiefnemer is veroordeeld omdat hij een eigen munt had gecreëerd. De FED wenst geen concurrentie en heeft al haar macht gebruikt om dit fantastische en enorm eerlijke project de nek om te draaien en de ontwikkelaar daarvan volkomen onmachtig te maken.
Ze wilden geen enkel risico lopen, want Bernard von Nothaus had de kaarten in handen waarmee hij de FED had kunnen breken.
Hij werd op basis van vage beschuldigingen op de moderne manier opgehangen.
Eerst zwaar beschuldigen en direct ook financieel lam maken.
Op die manier kan de beschuldigde zichzelf eigenlijk niet meer verdedigen, want je zit in een zwaar benadeelde positie en zelfs rechters begrijpen dat iemand die door de FBI wordt beschuldigd van zaken als valsemunterij, samenzwering, bankfraude en witwassen wel schuldig moet zijn… Geen rechter die de FBI (met de FED daarachter) daarin dan tegen durft te spreken.
Zo werkt dat tegenwoordig in Amerika. Je kan er zonder serieuze rechtszaak in de gevangenis komen en dan blijf je er ook wel in als ze dat graag willen.
Wat was de Liberty dollar?

Liberty_Dollar
Het was simpelweg een zelfgemaakte dollar met als basis goud, zilver of koper. Je kon de Liberty dollar inwisselen voor gewone dollars.
De FBI viel het kantoor van Liberty Dollar binnen en nam al het goud dat als onderliggende waarde gold in beslag. In feite was daarmee het systeem al ten einde. Immers viel de dekking vanaf dat moment weg.
De beschuldiging van de FBI sloeg nergens op. Witwassen, valsemunterij, samenzwering en bankfraude.
Niets daarvan kon in de rechtszaak worden hardgemaakt, maar dat hoefde niet. Door de inbeslagname was het initiatief al ten dode opgeschreven.
De overheid beschuldigde hem daarna (toen de rest niet hard te maken bleek) van het namaken van Amerikaanse dollars. Een beschuldiging die ook al nergens op sloeg. Het waren immers Liberty dollars. Van Nothaus had er helemaal niets aan dat zijn veel waardevollere dollars verward zouden worden met de door de FED uitgegeven dollars. De beschuldiging slaat dan ook nergens op.
Uiteindelijk werd hij ook niet veroordeeld voor het namaken van FED dollars. Hij werd veroordeeld voor het maken van zijn eigen munten!
Iets was in feite waanzin is, want zulke acties vinden dagelijks plaats, ook in Amerika. Bij ons hebben we met carnaval cafés met muntjes. Ook in de VS bestaan die systemen en soms heten die zelfs dollars.
Waarom mag een supermarkt het wel doen, maar iemand die het zakelijk doet met bewust de intentie om het corrupte FED systeem ten val te brengen, die wordt aangepakt.
De inbeslagname was in 2007, de rechtszaak was in 2009 en de uitspraak was in 2011.
Ondertussen is er nog altijd geen definitieve straf uitgesproken. Het is mede daarom dat hij niet in beroep kan gaan. Ondertussen kan de persoon in kwestie weinig. Hij zit klem in juridische bureaucratische molens.
Dit is de USA… De dictatuur USA. De FED trekt er aan de koordjes van overheid en rechterlijke macht.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *