LADEN

Typ om te zoeken

Let op bij een hoog dividend

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Let op bij een hoog dividend

Een hoog dividend is een mooie zaak, maar helaas is het vaak een teken dat er iets niet goed is gegaan.
Zo kan een enorm hoog dividend zijn ontstaan vanuit een enorme koersdaling van het aandeel. De vraag is dan uiteraard waarom de koers van het aandeel zo omlaag is gegaan. Als dat is vanwege slechte resultaten, dan zal het duidelijk zijn dat het dividend ook niet op hetzelfde niveau kan blijven.
Het kan ook zijn, dat het bedrijf al niet meer winstgevend is, maar besloten heeft om toch een hoog dividend ter handhaven. Dat gaat goed, zolang er maar genoeg cash binnen de onderneming aanwezig is. Het dividend komt dan vooruit vanuit de kasstroom en de bestaande kaspositie. Uiteindelijk hol je daarmee een onderneming toch uit als de winsten uitblijven.
Een hoog dividend kan ook wijzen op ideeën armoede bij het management. Ze weten niet meer wat ze beter kunnen doen dan het geld maar teruggeven aan de investeerders.
Die hebben het geld echter gegeven omdat de ondernemers hebben aangegeven dat ze een idee of concept hadden waarmee winst gemaakt kon worden. Blijkbaar is dat model dan uitgegroeid als men via dividend hoge uitkeringen aan de geldverstrekkers doet.
Slechts zelden is het zo dat het hoge dividend voortkomt uit een enorm goede gang van zaken die nog niet ontdekt is door beleggers… Maar gelukkig komt dat wél voor.
Dat zijn dan bedrijven die op dit moment een cashmachine zijn en beleggers daarin gaan in de toekomst vooral winst maken op de stijgende beurskoers. Met de stijgende beurskoers neemt voor nieuwe beleggers het dividend steeds verder af, terwijl de gelukkige belegger die er op tijd bij was een werkelijk enorm dividend rendement op ingezet vermogen tegemoet kan zien.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *