LADEN

Typ om te zoeken

Lagere rente, meer geld

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Lagere rente, meer geld

geld, rente

Er was laatst bij enkelen wat scepsis over het feit dat je met een lagere rente bieden meer geld kan ophalen…
Deze advertentie kwam ik tegen:
“Voor de aankoop van Zonnepark Amsterdam geeft Nuon Samen in Zon B.V. een obligatielening uit met een variabele rente van 2,0%, afhankelijk van de hoeveelheid opgewekte stroom van het zonnepark.”

Wat denkt u?
1 miljoen euro is er opgehaald!

Nu is het zo dat er een bonus van 2.5% is voor Nuon klanten, maar welke zekerheden worden gegeven… Nu… weinig.
Immers is de te verkrijgen rente OOK nog eens afhankelijk van de energie opbrengst.
Stel even dat het park door omstandigheden niet op het elektriciteitsnet aangesloten kan worden. Dan krijgt de geldschieter dus gewoon nooit rente. Verder geven ze gewoon geen zekerheden af. Het is puur op de naam van Nuon en eigenlijk is het dat. Vooral klanten van Nuon vinden dat blijkbaar voldoende. De extreem lage rente doet suggereren dat het hier bijna risicoloze investering is. Dat is het gezien het gebrek aan gestelde zekerheden totaal niet.

Ben ik dan zo gek dat ik me zo netjes voor de geldschieters opstel?
Ik geef momenteel voor nieuw aan te trekken gelden 6% rente en via het crowdfunding bedrijf hypothecaire zekerheid op de woningen. Dat krijgt normaal gesproken alleen de bank en dan kunnen de andere deelnemers er dus naar fluiten.
Ik ben overigens niet ontevreden over de hoeveelheid opgehaalde gelden. Het gaat snel genoeg en we hebben de vierde financieringsronde nu ook bijna vol. Toch vraag ik me af onder welke voorwaarden ik dan de vijfde ronde ga doen. Ik overweeg om echt substantieel minder rente te gaan bieden. Te hoge rente schrikt blijkbaar af.

Overigens is hier ook nog een interessante mogelijkheid met een veel te hoge rente te vinden.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *