LADEN

Typ om te zoeken

Zwart geld

Laatste Nieuws

Zwart geld

Dat onze politici geen scrupules hebben, wordt vooral duidelijk in het feit dat ze er geen enkele moeite mee hebben om vanuit heling verkregen gestolen goederen te gebruiken om belastingontduiking boven water te krijgen. Wat voor iedere andere burger geldt, geldt niet voor de staat. Nergens in de rechtsstaat mag je namelijk op die manier verkregen bewijs gebruiken. Nergens mag dat… behalve als de staat zelf dat doet.
In wezen is daarmee duidelijk dat onze staat dictatoriale neigingen begint te vertonen.

– Ben ik dan niet ‘blij’ met het feit dat stinkend rijke medelanders die de belasting ontduiken en daarmee hun steentje niet bijdragen gepakt worden?

Ik vind het prachtig dat ze gepakt worden… Alleen de manier waarop staat me pertinent niet aan.

Wat de staat in feite zegt, is dat we een wet hebben, maar die wet past de staat zelf niet. Ze negeren daarom de wet die ze ons vervolgens wel opleggen. Zie hoe de staat reageert als ze zelf geconfronteerd worden met zoiets als Wikileaks. De staat meet met twee maten en als dat het voorbeeld is, dan gaan steeds meer mensen en instanties dat doen.

Zoals Guido in zijn steengoede eindejaarsconferance… ‘Ik kan me er niet in vinden’.

Het is een uitspraak van Balkenende, die hiermee begonnen is. Achteraf gezien blijkt hij op meerdere vlakken zich niet te hebben kunnen vinden in de wet die voor ons allen geldt.

Anarchie zien we als wetteloosheid… Is onze eigen staat niet in feite een heel enge vorm van anarchie aan het creëren?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *