LADEN

Typ om te zoeken

Zonne-energie leveranciers hebben het zwaar

Laatste Nieuws

Zonne-energie leveranciers hebben het zwaar

Je zou denken dat de dure energie en de wetenschap dat het alleen maar lastiger wordt om olie te vinden goed zou zijn voor zonne-energie leveranciers. Niets van dat al. Ze hebben het enorm zwaar.
Recent ging Evergreen Solar failliet en ook het niet beursgenotewerde SpectraWatt Inc ging belly up.
Solyndra LLC heeft haar 1100 medewerkers naar huis moeten sturen en als er niet snel een oplossing komt, volgt faillissement.
Chinese aanbieders doen het niet veel beter. Zo is de beurskoers van een prachtige aanbieder nu onder de $5 uitgekomen, daar waar deze koers ooit op $80 stond. De K/W is ondertussen rond de 5 te vinden. Een andere Chinese aanbieder heeft ook een koers van rond de $5 en een K/W van slechts 3. Ook de koers van dit bedrijf was ooit veel hoger, namelijk rond de $40.
Beleggers geloven er blijkbaar niet echt meer in.
Jammer, want uiteindelijk is de zon natuurlijk een prachtige bron van energie.

Voor beleggers die tegendraads willen beleggen is het de vraag of de goedkope aandelen nu echt wel goedkoop zijn. De winsten nemen af. Een K/W van nu 3 is volgend jaar 6… Weet het bedrijf de winst weer toe te laten nemen, of is de weg naar faillissement ingezet? Dat is wat per bedrijf goed bezien moet worden, OOK als een K/W slechts 3 is.

www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *