LADEN

Typ om te zoeken

Verlaag uw risico, dump de bank

Laatste Nieuws

Verlaag uw risico, dump de bank

Zeker in Europa erkennen steeds meer beleggers dat de banken ‘gevaarlijk’ zijn, omdat ze veel rommel in hun boeken hebben.
Banken zijn echter ook gevaarlijk omdat zowel particulieren als bedrijven veel te grote schulden bij de banken uit hebben staan.

Dus zelfs zonder dat de banken als dwazen bezigzijn, zijn ze al extreem gevaarlijk voor ons.

De bank heeft namelijk geen medelijden met u, als u om welke reden dan ook de lening niet kunt terugbetalen, of de rente er op niet meer kunt opbrengen. De bank zet dan gewoon alles in het werk om haar schade zoveel mogelijk te beperken. U bent er geen mens, maar u bent er een dossier. Een dossier waar iemand een probleem van heeft als dat niet opgelost wordt.

Zo is de bank er zeker van dat niemand intern zich ineens druk gaat maken over het wel en wee van de klant. Het geld moet terugkomen en liefst met boete. Iemand loopbaan hangt er vanaf. Reken maar dat die persoon er vol voor zal gaan.

Als een bank omvalt, dan is iedere rekeninghouder het geld kwijt… Behalve dat deel dat wordt gegarandeerd. Die garantie is vol te houden bij kleine banken, maar onmogelijk vol te houden bij de grote systeembanken. Als die om dreigen te vallen, dan moeten er andere maatregelen volgen. In een gunstig geval heeft u daar voordeel van, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u gewoon pech heeft. Tot nu toe echter, werd steeds geld bijverzonnen, zodat niemand pijn had.

U zelf, of een bedrijf met veel schulden en geld bij de bank, is afhankelijk van die ene bank.
Eerder deze week gingen de systemen van ABNAMRO plat. Niemand kon meer iets.
Een ramp als je totaal afhankelijk bent van één bank.
In meerdere opzichten moet je dus los komen van de bank. Neem meerdere rekeningen, maar ik blijf het zeggen, stop ook wat cash in goud en zilver en leg dat pertinent niet bij de bank.
Zorg er ook voor dat uw leningen minder worden. Die lening is als een strop. Als u valt of struikelt, dan komt dat stropje erg knel te zitten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *