LADEN

Typ om te zoeken

Zijn uw aandelen veilig voor de overheid?

Laatste Nieuws

Zijn uw aandelen veilig voor de overheid?

Zou het zo kunnen zijn dat de overheid of de banken in het kader van “de burger moet bloeden”, ook aandelen kan confisqueren?
Het antwoord is ‘ja’, maar waarschijnlijk is het voorlopig niet.
Er is namelijk wel degelijk een enorm verschil tussen spaargeld en aandelen.

Spaargeld is ‘over’. Het is geld dat letterlijk voor u als spaarder niets ligt te doen, behalve een belachelijk lage rente opleveren.
Het is vervelend het kwijt te raken, maar er vloeit verder geen bloed door middels vervolgafspraken, toezeggingen en verplichtingen.
Bij aandelen is dat heel anders. Dat is een heel ander bezit.
Er zijn zowel beursgenoteerde aandelen als aandelen van bedrijven die niet beursgenoteerd zijn. Als de overheid zich aandelen gaat toeëigenen, dan spreken we over een verandering naar een communistisch regime. Immers, dan is de staat eigenaar van alles en iedereen is gelijk, behalve de partijcommissarissen. Die zijn ietsje meer, want die hebben de macht.
Het kán dus, maar het is niet logisch als zoiets zou gebeuren.
Immers is de vraag dan ook, wan wie neem je het af? Alleen van particulieren? Maar dan ontlopen de grote jongens nog de dans, want die hebben hun aandelen via stichtingen, andere bedrijven, buitenlandse holdings en soms zelfs via Amerikaanse kerkgenootschappen uitstaan. (Kerken betalen in Amerika geen belasting. Je moest eens weten hoeveel kerken er daar wel zijn)
De angst voor een confisquatie van de aandelen heb ik niet. Dat zou zo’n grote stap zijn dat je je moet afvragen of je dan nog echt aanje bezit gehecht bent. Op het moment dat een overheid zo’n stap neemt verwacht ik heel wat vrijwilligers voor zelfmoordaanslagen en andere akelige reacties op zo’n ingrijpende overheidsstap. Het is echt wel burgeroorlog als de overheid zo’n stap zou durven nemen.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *