LADEN

Typ om te zoeken

Moet je nu goud kopen?

Goud

Moet je nu goud kopen?

Overal hoor en lees ik nu heftige meningen over goud.
Laat het duidelijk zijn, u moet niets!
Als u goud niets vindt, laat het dan links liggen! Maak u er ook niet druk om als het u de rozen kan interesseren.
Ik begrijp niet waarom mensen zich helemaal opwinden over iets als ze er niets voor voelen, als ze het niets vinden.
Als u van mening bent dat goud een stom idee is, laat die ander dan lekker zijn gang gaan. Daar ga jij je dan toch zeker niet druk over maken?
Ben je echter wél van mening dat goud een rol in ons geldsysteem heeft, dan heb je nu een afweging te maken.
Ga je voor de technische beweging en zie je liever dat deze afgemaakt wordt, of hou je vast aan ‘mijn’ systeem van iedere maand wat goud kopen, of koop je je nu helemaal suf, met de mogelijkheid dat het achteraf gezien misschien toch nog te vroeg in de beweging is.
Ik weet wel wat ik doe. Ik heb altijd gezegd dat de koers van goud me totaal niet interesseert. Ik koop goud voor de lange termijn en de rol is die van cash geld dat ik als spaargeld aanhou.
Ik ben geen goudspeculant die het doet om de waarde van goud morgen, overmorgen en volgende week.
De koers maakt me nu niets uit. Daarbij… ik nam in 2011 de grote winst al en ik kocht er mijn prachtige huis voor. Kom bij mij niet aan dat goud onzin is, ik leef dan in een prachtige onzin…

PS: Ik krijg vanuit Amerika steeds meer berichten dat fysiek goud er nu alleen met grote vertraging te krijgen is. De leveranciers zijn uitverkocht. De premies op bijvoorbeeld munten loopt dan ook op. Zo ontstaat er dus uiteindelijk wel een substantieel prijsverschil tussen papieren goud en fysiek goud in de vorm van munten en kleine baren. In Perth verkocht de mint dubbel zo veel goud als een week eerder. Ook Euro Pacifc Bank gaf me vanochtend aan dat hun omzet nu fors toegenomen is. De vraag naar goud is enorm. Dat goud dus in koers daalt moet haast wel om papieren contracten handel gaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *