LADEN

Typ om te zoeken

Vitens zaait paniek om niets

Laatste Nieuws

Vitens zaait paniek om niets

Waterbedrijf Vitens is paniek aan het zaaien om niets. Ze komen met desinformatie om het zoeken naar Natural Gas tegen te gaan. Volgens Vitens zal de zoektocht en de productie van Natural Gas via Fracking het grondwater vervuilen. Ze baseren dat op geruchten en op enkele plekken in Amerika waar het inderdaad mis is gegaan.
Eigenlijk zou ik er enorme schande van moeten spreken dat een waterbedrijf op zo’n schandelijke wijze de publieke opinie probeert te sturen.
Ik ben er echter heel blij mee.
Laat ze hun onzin maar overal vertellen. Graag zelfs.
We zouden namelijk nu pertinent niet naar Natural Gas moeten boren in Nederland. We maken namelijk alles op en laten niets over voor generaties na ons. Als keihard liegen over fracking nodig is om generaties na ons iets na te laten, dan prima, laat ze hun onzin maar uitkraaien.
Vitens is namelijk klinklare onzin aan het uitkramen. Ja, in Amerika is het in 2006 vreselijk misgegaan bij sommige fracking projecten. De techniek was nieuw en regulering was er niet. Bij enkele ondiepe Natural Gas boringen zijn middelen gebruikt die we nu niet meer zouden gebruiken en zijn deze middelen ook in de lagen met grondwater gekomen.
In Nederland zit het Natural Gas op drie kilometer diepte. De lagen met drinkwater zitten op 200 meter. Daarnaast is het mogelijk om fracking toe te passen met natuurlijke middelen die nu al in dezelfde diepe lagen aanwezig zijn. De rommel die dus in 2006 gebruikt werd is nu achterhaald. Een kwestie van regulering en controle en de rotzooi die op sommige projecten in Amerika een feit werd hoeft hier niet te gebeuren.
Maar zoals gezegd, ik ben tegen Natural Gas projecten in Nederland op dit moment. Overal in de wereld wordt nu Natural Gas gevonden en al geproduceerd. Men maakt nu al op waar we in de toekomst mee zouden kunnen doen. In Amerika doet de prijs van Natural Gas op de markt de helft van de kosten die het kost om het boven de grond te krijgen. Waanzin is het om dan Natural Gas te blijven produceren, maar de producenten hebben contracten getekend en worden gedwongen te moeten leveren. De vraag is er niet, dus Gas wordt tegen een ramsjkoers in de markt gezet.
Het gevolg is verspilling, slechte naleving van reguleringen en verliezen voor alle producenten.
Daarom moet Nederland wachten met productie. De technieken worden nog altijd beter en wie spaart, die heeft wat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *