LADEN

Typ om te zoeken

Zijn aandelen nu interessant?

Laatste Nieuws

Zijn aandelen nu interessant?

Ik kreeg vorige week een mail toegestuurd van een ‘deskundige’ analist die van menig was dat je zo snel mogelijk uit aandelen weg moest gaan.
Dat is een visie.
Ik wil u wat zaken voorleggen waarna u zelf uw conclusie mag trekken.
Wat ik momenteel denk te zien, is een structurele toename van M1 geld. Het basisgeld neemt toe. Echter zien we ook het M3 geld, het commerciële geld van de banken, afnemen.
In totaal is er dus minder geld, maar omdat de basis hoeveelheid geld maar blijft toenemen, is de potentie er om ook de M3 enorm toe te laten nemen. Zodra banken weer durven, kunnen ze een enorme hoeveelheid geld gaan creëren.
De vraag is nu of er sprake is van deflatie vanuit vermindering M3 geld, of inflatie vanuit vermeerdering M1 geld. U zult zelf moeten bepalen wat uw mening daarover is.
Zelf zie ik de hoeveelheid geld die overheden gebruiken alleen maar toenemen en dat is inflattoir. Naar mijn idee neemt de totale hoeveelheid geld nu niet meer af, eerder iets toe.
Geld wordt in dat geval minder waard door de aanhoudende QE druk die de FED in Amerika nu heeft neergelegd. In Europa is het niet veel minder, want ook wij creëren steeds meer geld om overal de banken en overheden maar te helpen.
Nu is het gekke dat aandelen in een inflatie periode normaal gesproken goed presteren. ZELFS in een hyperinflatie periode doen aandelen het goed.
Aandelen worden dan een soort ‘geld’. Echter wel geld met een degelijke onderliggende waarde als het een structureel winstgevende onderneming betreft. Je moet dus wel heel secuur met de keuze voor de aandelen omgaan.
Daarom ben ik het niet eens met analisten die aanraden volledig uit aandelen te gaan. Als u zeer degelijke aandelen tegen heel goede prijzen kunt krijgen, dan is dat in mijn ogen beter dan het geld cash aanhouden.
Ik zou aandelen nu niet direct interessant willen noemen, maar ze zijn in bepaalde gevallen een veel beter alternatief dan cash geld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *