LADEN

Typ om te zoeken

Wouter Bos bepleit rol IMF in crisis

Laatste Nieuws

Wouter Bos bepleit rol IMF in crisis

De Nederlandse Minister van Financiën, Wouter Bos, bepleit een grotere en liefst leidende rol van het IMF in de bankencrisis. Is dat nu wel zo verstandig? In de jaren negentig was het juist het IMF dat de problemen in Azië alleen maar groter maakte. Was dat per ongeluk, of was het ze er om te doen dat deze opkomende economieën even terug gedrukt werden?
Wie geeft leiding aan het IMF? Wat is de doelstelling van deze organisatie, maar belangrijker nog, wie hebben het er in feite voor het zeggen? Binnenkort komt er een rapport over uit. Ik ben vast van plan het te gaan schrijven.
Is Wouter Bos naïef?
Denkt hij werkelijk dat het IMF serieus ‘de wereld kan redden’ of zal het IMF, zoals in het verleden, slechts de belangen van Amerika en mogelijk wat partners van Amerika verdedigen?
De Aziatische tijgers zullen niet veel vertrouwen in het IMF hebben. Ook veel andere landen zullen niet graag deze organisatie van rijke bankiers binnen willen halen. Ze brengen geld mee, maar ook enorme rente verplichtingen.
Die renteverplichtingen zijn de moderne slavernij. Het geld komt in de vorm van dollars en de rente in de vorm van een betaling aan in feite Amerika en haar rijke particuliere bankiers.
Europa werkt er graag aan mee, maar lijkt niet door te hebben dat het slechts steun geeft aan een ziek en misselijkmakend instrument dat nog altijd gestuurd wordt vanuit de rijkste Amerikaanse en Europese bancaire elite.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *