LADEN

Typ om te zoeken

Miljarden dans

Laatste Nieuws

Miljarden dans

We dachten dat 700 miljard dollar voor Amerika al extreem veel was. In Duitsland wil men nu 400 miljard EURO gaan gebruiken om de bankensector te redden. Dat is andere koek dan het plan in Amerika, immers is de Duitse economie veel kleiner dan de Amerikaanse.
Als Amerika al een puinhoop was, hoe moeten we dan Europa gaan omschrijven?
Het kan echter nog gekker… De Nederlandse economie, die veel kleiner is dan de Duitse, kent een steunbedrag van 200 miljard euro… Hoe groot is de puinhoop hier dan wel niet???
Als die bedragen mij hoop moeten geven, dan heel jammer, maar het geeft me eerder wanhoop.
Dit gaat toch helemaal nergens meer over. Waar halen Duitsland en Nederland dat geld vandaan? Hoeveel is de euro nog waard als regeringen uit het niets honderden miljarden toveren?
De beurzen gingen extreem omhoog gisteren. Ik vraag me af of het ook maar in de verte te maken had met dit reddingsplan. Volgens mij gaat dit heel veel beleggers ver boven de pet. Ze kopen omdat de beurs herstelde en hollen dan achter de kopers aan. Als er ineens bij de ingang weer paniek uitbreekt, dan holt alles weer de andere kant op. Begrijp me niet verkeerd, ik geniet van hogere beurzen, maar het is bij zowel extreem omhoog als extreem omlaag in beide gevallen gewoon waanzin.
Geen toezichthouder die de beurs sluit bij de stijgingen, maar in feite zouden we ook dan beleggers tegen zichzelf moeten beschermen.
Ik zou bij nieuwe posities toch ook maar snel de winst pakken. De doldwaze dagen duren vaak maar kort.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *