LADEN

Typ om te zoeken

Wiens geld is het eigenlijk?

Laatste Nieuws

Wiens geld is het eigenlijk?

Ik kreeg vrijdag deze mail binnen:
Mijn moeder wilde laatst 5.000 contant geld opnemen.
Kijkt het meisje achter de balie van de bank haar aan alsof ze niet helemaal in orde is en zegt dat dat niet zomaar kan en dat hier een afspraak voor gemaakt moet worden.
Dus je staat bij 1 van de grootste groothandelsbedrijven in geld in NL aan de balie om je EIGEN geld op te nemen en dat kan dan zo maar niet.
En je wordt behandeld alsof JIJ gek bent…
Ik denk dat andere bedrijven niet lang meer zouden bestaan als ze hun klanten op deze manier behandelen.
– Waar de denkfout zit, is dat de consument denkt dat het zijn of haar geld is… U heeft uw geld echter aan de bank gegeven. Wat begrijpt u als consument niet aan die zin?
Eens gegeven blijft toch gegeven?
Dat leren we al op de kleuterschool.
Zo zien banken het ook, zo ziet de overheid het ook. Zodra u meer dan 3000 euro op komt halen of overmaakt wordt uw transactie vastgelegd en doorgegeven naar Zoetermeer. Het is dan namelijk een ‘verdachte’ transactie. In Zoetermeer zit een heel enge organisatie die van alles over ons vastlegd, waaronder onze grotere transacties.
Ze willen dus graag bij de bank vooraf weten of u een bedrag van meer dan 3000 euro komt ophalen. Ze kunnen u dan alvast in Zoetermeer aanmelden en ze kunnen wat extra geld laten komen. Banken hebben namelijk maar heel beperkt geld in kas.
Dat aanmelden is ook niet voor niets. Stel dat u een schuld of openstaande boete heeft, dan kunnen ze u via uw bank vinden. Makkelijk toch?
Scheelt de politie veel opsporingswerk. Ze worden in feite via Zoetermeer door de bank gebeld met de tip waar u wanneer zult zijn. Tevens kunnen transacties naast uw belastingaangifte gelegd worden. Als u iedere maand 3000 euro opneemt, maar volgens uw belastingopgave heeft u slechts een inkomen van 1500 euro dan zult u terecht verdacht kunnen worden van zwart geld bezit. Het punt is echter, alle grote transacties worden gecontroleerd en gemonitord, ook die van u, terwijl u (nog) niet onder verdenking staat. U bent echter wel al in beeld zodra u meer dan 3000 euro verplaatst.
Big Brother is overal aanwezig en onze overheid is niet zo vriendelijk als dat de folders ons willen doen geloven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *