LADEN

Typ om te zoeken

Wat te doen met de hypotheek?

Laatste Nieuws

Wat te doen met de hypotheek?

Terecht schreef gisteren iemand dat een hyperinflatie fantastisch voor zijn hypotheek schuld zou zijn, immers zou hij dan deze hypotheek snel aflossen met waardeloos geld. Ja, als van vandaag op morgen hyperinflatie zou optreden EN u daar van zou profiteren dan kan het… alleen zo werkt het vaak niet.
Voor het zover is, gaan kosten schrikbarend omhoog terwijl uw loon (als u uw baan wel mocht behouden) niet stijgt. U zult moeite hebben om genoeg voedsel te verkrijgen, kortom, u gaat uw hypotheek rente en aflossing laten sloffen. De bank zal u keihard uit huis zetten als u niet tijdig de betalingen doet. Menigeen zal de baan verliezen, want de ondernemers hebben het in hyperinflatietijd ook moeilijk.
Reken er op dat de volgorde van de verschillende stadia van de crisis nooit zodanig zijn dat ze gunstig voor u zullen zijn. De banken hebben immers de meeste kaarten in handen. Die bepalen welke ze spelen en hoe of de crisis zich zal afspelen. U en ik, wij zijn slechts de onderkant van een groot spel. Dat spel wordt niet gespeeld om ons rijker te krijgen. Het spel wordt gespeeld op kosten van de midden klasse. Immers iemand moet betalen en waarom dan niet de grootste groep hun vermogen afnemen? Dat werkt nu eenmaal het beste.

Wat te doen met de hypotheek is dus heel simpel te beantwoorden.

Des te lager uw schuld bij een ander, des te veiliger bent u. Na een crisis is uw huis nog wat waard, immers een goed onderhouden huis heeft altijd waarde. Zoals gezegd, uw banktegoeden zijn na een crisis weg. U gaf het uit aan eten of het ging verloren in een hyperinflatie.
In een crisis is keihard bezit het beste wat u kan hebben. Als u de crisis dan weet te overleven, dan heeft u daarna iets in handen.
Van uw huis kunt u in de crisis niet eten… Het hebben van een eigen huis is geen garantie dat u de crisis zult overleven. Het is wel zo dan het een prachtig bezit is voor als u de crisis wel wist te overleven en uw huis wist te behouden.
Keihard bezit, dat is eigendom van stenen, goud, voedsel/landerijen en bedrijven.

Wat u niet wilt in een crisis, is schulden en cash. Zoals ik ook al in het forum las, volgens Jim Rogers zijn de toekomstige rijken de boeren. Alsof die het nu al slechts hebben, maar het wordt alleen maar beter voor ze. Immers goede grond wordt schaarser en schaarser en er komen steeds meer monden bij om te vullen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *