LADEN

Typ om te zoeken

Wat moet ik in deze beurs doen?

Laatste Nieuws

Wat moet ik in deze beurs doen?

Bij veel financiële uitgevers en zelfs ook bij TV zender CNBC komen nu veel mailtjes met zulke vragen binnen. Wat moet je als belegger doen, nu de beurzen zo enorm bewegen? Wat doe ik zelf? Ik ben aan het kopen, maar spiegel u niet zo maar aan mij.
Ik heb al jaren aandelen op het oog die ik wil hebben en werk gewoon mijn kooplijstje af. Nu er 20, 30 en soms meer dan 60% van de koersen af is, zijn sommige aandelen interessant geworden. Ze zijn echter alleen interessant als ze hun groei en de lange termijnwinst met enige zekerheid vast weten te houden. Aandelen worden niet interessant alleen maar omdat hun koers daalt. Als die daling gelijk op gaat met een lange termijn winstdaling van structurele aard, dan wil ik die aandelen ook niet op lagere koersen. Immers is de koers dan terecht omlaag.
Moet u verkopen? Aandelen van bedrijven die enorme winstdalingen moeten melden en ook aangeven de aankomende jaren geen herstel te zien, die moet u wegdoen. U kunt zelf bepalen of u die problemen had kunnen zien aankomen. Als u gokte, dan is het dus uw eigen schuld. Als het een onverwachte winstdaling was, dan valt u niets te verwijten als belegger, maar uw geld bent u evengoed kwijt.
De meeste problemen ontstaan bij aankopen die als gokje gedaan zijn, en waarop geen stoploss aangehouden werd. Beleggers die kwaliteit kochten, maar nu midden in de dip tegen enorme verliezen aankijken, hebben het zwaar, maar hun pijn zal waarschijnlijk relatief snel over zijn. Kwaliteit komt echt bovendrijven, hoe slecht het er nu ook uitziet.
Als u de aandelen van top 100 (wereldwijd) bedrijven in bezit heeft, hou die dan vast. Naar mijn idee zijn dat de aandelen die het eerst gaan herstellen en ook in een slechte markt uiteindelijk winsten gaan genereren. Niet voor niets is BeursAccent al langere tijd juist in die richting aan het bewegen. U bent dan niet immuun voor dalingen, maar dat is niemand die aandelen in bezit heeft. Wel denk ik dat de kans op winst dan het grootst is. Die grootste bedrijven hebben een ingebouwd mechanisme waardoor ze steeds weer overleven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *