LADEN

Typ om te zoeken

Wat is uw kapitaal waard en waar is het veilig?

Laatste Nieuws

Wat is uw kapitaal waard en waar is het veilig?

De discussie over goud wordt vaak vertroebeld door heftige emoties. Laten we er daarom eens anders naar kijken.
Stel even, u heeft op een spaarrekening 50.000 euro. Wat is dat waard?
Misschien een gekke vraag, maar vraag u daarbij eens af hoe veilig de waarde van dit kapitaal is.

Is de euro spaarrekening de veiligste plek voor uw kapitaal?

Als u het geld drie jaar geleden in Zwitserse Franks, zilver of goud had gestopt, dan was het nu grofweg 60.000 euro, 100.000 euro of 80.000 euro waard geweest. Nu drie jaar later is uw geld op de spaarrekening slechts 51.000 geworden, alleen kunt u er veel minder dan drie jaar geleden voor kopen.
Had u aandelen gekocht, dan was het in een indexfonds minder waard geworden. De AEX is in drie jaar tijd van 450 naar 350 gedaald… Had u het in Nederland in een huis gestopt, dan was uw kapitaal 15% minder waard geworden.
Kortom, waar is het kapitaal eigenlijk veilig en wat is het eigenlijk waard?
Heeft het ‘zin’ om 50.000 euro op een spaarrekening te hebben als je daarmee jaar in jaar uit minder kan kopen, ondanks de rentevergoeding? Wie wordt daar beter van? U niet in ieder geval!

Ik weet niet of Zwitserse Franken, zilver en goud ook de komende drie jaar meer waard worden, maar ik weet wel dat uw spaargeld ZEKER minder waard zal worden.
U moet voor uzelf besluiten waar u uw kapitaal laat. Ik heb besloten mijn kapitaal voor een groot deel in onroerend goed te stoppen. Dat is totaal niet liquide en daarmee ‘eng’, maar ik koop daarmee wel een zekere luxe en vrijheid. Dat is me veel waard, zelfs een eventuele waardedaling. Verder hou ik wat zilver en goud aan en helaas ben ik ook verplicht om euro’s aan te houden. Ik moet immers de lonen en de rekeningen betalen in euro’s. Alles daarboven hou ik liever aan in andere liquiditeiten. Zo zie ik dus Zwitserse Franken, goud en zilver. Simpelweg een andere vorm van cash. De laatste jaren een veiliger en lucratievere vorm dan de euro. Vooralsnog zie ik nog niet snel een verandering in die trend optreden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *