LADEN

Typ om te zoeken

Wat als het systeem instort?

Laatste Nieuws

Wat als het systeem instort?

Het leek zo ver van ons bed te zijn, een financieel systeem dat in elkaar stort. Afgelopen weekend stond ik echter met een lege gastank bij een pompstation dat alleen maar via pin werkte. En dat werkte niet!
Dat weekend heeft die pomp geen omzet gemaakt, maar de brandstof die er wel aanwezig was, was ook onbereikbaar. Zo dicht bij en toch niet aan te komen!
We zijn veel te afhankelijk geworden van bankkaartjes en alles wat daar zo bij hoort.
Het ineenstorten van het systeem hoeft geen ineenstorting van de samenleving te zijn. Een simpele aanval van een groep hackers is genoeg om de economie redelijk plat te leggen.
Ik had gelukkig nog genoeg gas in de auto om naar de volgende pomp te rijden. Daar bleek de verbindig met de bank wel te werken, en ik kon er eventueel nog met cash betalen.
Het is in ieder belang dat we alternatieven houden. Dat we met cash kunnen betalen, maar ook dat we eventueel iets in huis hebben.
Goud is ook zo’n alternatief, maar dan op spaargeld in Euro’s.
Net zoals cash geld het alternatief is voor het bankkaartje.
De storingen van afgelopen weekend en bij ING bank de gehele week, leren ons dat cash geld in huis hebben ook z’n voordelen heeft. Immers wat moet je als de bank onbereikbaar is geworden?
We moeten ons echter realiseren dat Euro’s ook maar een verzonnen munteenheid zijn. Letterlijk kan morgen besloten worden dat die munt niets meer waard is en dat we morgen met een andere munt moeten gaan werken. In feite net zoals het met de Gulden en Frank is gebeurd. U heeft ongetwijfeld nog wat muntjes in huis. Officieel zijn ze niets meer waard. Gek eigenlijk, maar zo werkt dat met geld. Het is een afspraak over waarde. Een afspraak die ons wordt opgelegd en die gaat over een munt die als tegenwaarde lucht heeft.
Als het systeem instort, dan komt het op u aan. Heeft u uw zaken zo goed geregeld dat u niet de eerste bent die in de problemen is gekomen?
Over goud leest u meer op www.goudgoud.com. Over bijvoorbeeld lokaal geld op www.nieuwgeld.eu

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *