LADEN

Typ om te zoeken

Wat als… een grote bank omvalt?

Laatste Nieuws

Wat als… een grote bank omvalt?

 

Waarom zijn wereldleiders en toezichthouders zo paniekerig als een bedrijf als JP Morgan bekend maakt dat ze 2 miljard dollar verloren hebben en ze verwachten dat het nog wel meer zal worden?
– De reden is dat nog altijd, net als toen Lehman Brothers failliet ging, de banken en andere instituten volledig met elkaar verbonden zijn. Er is geen hervorming van de sector gekomen. Ze doen nog altijd precies hetzelfde.
Springt er dus één in de vulkaan, dan zal het touw beginnen te trekken aan anderen. Hoe meer er meegetrokken worden, des te sneller zullen er nog meer omvallen, tot het binnen een paar uur, hooguit een paar dagen, een waterval van omvallende banken, pensioenfondsen, instituten en overheden is.
Zodra JP Morgan omvalt zal blijken dat heel veel kopers van papieren zilver geen zilver bezitten. Ze bezitten een papiertje met daarop de belofte van JP Morgan dat ze het zilver zullen leveren. JP Morgan heeft dat zilver niet. Nu niet en zeker niet als ze failliet zijn en niet meer bestaan.
De zilvermarkt zal er dan dus heel anders uitzien, want er bestaat momenteel meer papieren zilver dan echt zilver. De uitgevers lopen immers ook vooruit op toekomstige productie. Veel bezitters van papieren zilver bezitten niets meer dan wat papier.
JP Morgan heeft echter ook nogal wat andere posities en verzekeringen afgegeven. Uw pensioenfonds, uw lokale overheid hebben ook toezeggingen gekocht waarbij een bank als JP Morgan garant staat voor de levering van…
Als ze dus failliet gaan, dan is die garantie nul waard. Posities die nu als 100% afgedekt in de boeken staan, zijn dan niet meer afgedekt en zoals we weten staat er nogal wat ‘onder water’.
Heel wat leningen, obligaties en hypotheken zijn op dit moment maar een fractie waard van wat ze ooit waard waren. Zolang alle instituten leven, kunnen we allemaal net doen alsof er niets aan de hand is. Zo’n obligatie loopt over tien jaar af. Als de uitgever blijft bestaan, dan kan hopelijk over tien jaar een nieuwe lening worden uitgeven, waarbij de oude lening wordt afgelost. Dat het geld er al lang niet meer is kan via die weg dan nog weer eens tien jaar verborgen blijven. Men oversluit gewoon de lening en daar blijft het bij. Echt aflossen, dat kan niet meer.
Dat systeem blijft werken zolang alle partijen blijven bestaan en ermee akkoord blijven gaan. Daarom moesten ABNAMRO, Fortis, Dexia in leven blijven. Daarom worden Spaanse banken en Griekse banken met tientallen miljarden gesteund en desnoods door de bijna failliette staat overgenomen.
Geld waarmee je de bevolking eten en geld kan geven, maar dat we alleen maar aan banken geven die zichzelf er een heftige bonus voor toekennen. Een bonus voor het grootste bedrog dat de mensheid ooit heeft meegemaakt.
Het bedrog is het feit dat we al lang failliet zijn. Amerika, Europa, Japan, Afrika, Argentinië, India… Allemaal technisch failliet, maar we kunnen het verbergen als alle partijen maar blijven bestaan en elkaar in stand houden.
JP Morgan heeft niets illegaals gedaan. Waarom dan toch een justitieel onderzoek? Nu, omdat ze het systeem in gevaar brachten.
Wie dat doet, die komt op de koffie.
Je mag jezelf bonussen geven die nergens op slaan, je mag consumenten bestelen tot ze scheel zien, maar breng niet het systeem in gevaar, want dan pakken ze je keihard aan.
Ik hoop dat u nu inziet waarom dat zo is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *