LADEN

Typ om te zoeken

Een buitenlands bedrijf starten

Beleggers Nieuws

Een buitenlands bedrijf starten

 

Kan je zomaar een buitenlands bedrijf starten? Ja… onder voorwaarden.
Je moet natuurlijk wel zorgen dat je handelingen ook deels via dat bedrijf lopen. Als je bijvoorbeeld een uitgave uitbrengt in het buitenland (zeg als voorbeeld dat je voor Nederlanders in Spanje een nieuwsbrief gaat schrijven. Een nieuwsbrief die je lokaal laat drukken en verspreiden. Je zou die dan in een lokaal bedrijf kunnen onderbrengen. Een deel van de activiteiten, zoals nieuwsvergaring door een lokale reporter, moet natuurlijk wel lokaal uitgevoerd worden. Immers ben je anders gewoon vanuit Nederland of België aan het werk)
Is dat altijd belastingtechnisch interessant? Neen.
Is dat dus altijd belangrijk? Neen, ook niet. Soms gaat het niet om een paar centen belastingvoordeel, maar gaat het over veiligheid en een stukje rechtszekerheid en spreiding van risico’s. Zo’n buitenlands bedrijf is soms zelfs een noodzakelijk kwaad.
Wat de argumenten zijn voor een buitenlandse onderneming moet ieder voor zich bepalen. Dat is ook de reden dat het legaal is.
Er zijn ook bedrijven mogelijk in exotische landen, die vrijwel geen belastingen kennen. Ideaal voor ondernemers die in die regio ook wat doen. Je moet als ondernemer natuurlijk wel creatief zijn. Ik ben zelf Internet ondernemer. Als ik in het buitenland ben, dan kan ik precies dezelfde handelingen doen. Ik kan dus ook een deel van mijn handelingen via een buitenlandse server laten lopen en deals maken met lokale partijen. De uitgave is dan lokaal. Als ik dan ook deals maak met andere lokale ondernemers met wie ik samenwerk, dan is het overduidelijk dat zo’n opzet ook niet zou kunnen zonder het oprichten van een lokaal bedrijf.
Nu ben ik zelf geen expert op dit vlak, maar ik laat me bijstaan door iemand die het wel als specialisme kent. Dan kan ik me blijven concentreren op mijn eigen werk.

Meer weten? Mail me dan even privé op tom @ lassing.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *