LADEN

Typ om te zoeken

Waarom schuld en spaargeld spreiden?

Laatste Nieuws

Waarom schuld en spaargeld spreiden?

Eerder deze week gaf ik al aan dat het hebben van een schuld en spaargeld bij één bank geen slimme zet is. Ik kreeg wat vragen over het waarom.
Het is in feite heel simpel.
Als een bank failliet dreigt te gaan, dan worden uw tegoeden van de schulden afgehaald.
Stel even u heeft een schuld van 100.000 euro. Dat kan een gewone lening zijn, maar het kan ook een hypotheek lening zijn.
Als uw spaargeld (20.000 euro) heeft u bij dezelfde bank staan. Uw lopende rekening heeft u er ook.
De bank gaat failliet.
In het beste geval wordt nu uw tegoed van uw schuld afgehaald. Dat is op zich geen verlies voor u, maar u bent nu wel uw spaargeld kwijt.
Als nu uw auto kapot gaat, moet u nog maar een bank vinden die u geld voor het aanschaffen van een auto wil uitlenen!
U heeft namelijk geen spaargeld meer en daarmee is uw cashpositie rampzalig geworden. Zelfs een kleine rekening die u nu niet voldoet kan uw persoonlijke faillissement gaan inhouden!
Dat ricico moet u gewoon niet lopen. Vandaar dat ik met klem het advies geef uw spaargeld bij minstens een andere bank aan te houden.
In mijn ogen is het beter om wat grotere bedragen, waar u voorlop[ig toch niets mee wilt doen ook buiten Europa te bewaren en overweeg dat in een andere valuta te gaan doen. Het liefst een sterke munt, of goud of zilver. Wat u kiest is uiteindelijk uw eigen voorkeur. Voor mijn spaargeld heb ik gekozen voor goud en zilver. Dat is 12 jaar fantastisch geweest en is recent even wat minder. Ik blijf van mening dat niet de vraag is wat meer waarde heeft, goud en zilver of dollar of euro. In mijn ogen wint bij die vergelijking goud en zilver het altijd. Alleen op de korte termijn kunnen er koerswisselingen plaatsvinden. Dat is altijd met buitenlandse valuta.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *