LADEN

Typ om te zoeken

Waarom de FED u geen goud gunt

Laatste Nieuws

Waarom de FED u geen goud gunt

Goud is een non-productief goedje. Het is in feite een metaal dat we nutteloos in de kluis leggen. Voor de FED is het van belang dat geld zoveel mogelijk in omloop is, en als u dus uw schulden aflost en uw kapitaal in goud vastlegt, dan ligt er in uw kluis een heleboel ‘dood’ kapitaal niets op te leveren. Aan goud in uw kluis zal de Fed niets verdienen.
Liever heeft de Fed dat u veel schulden heeft, waarbij u veel geld aan rente kwijt bent en u zich een slag in het rond moet werken om rond te komen. Dat zijn namelijk productieve inwoners en lucratieve klanten van banken. Dit is het Fed model.
De Amerikaanse economie is extreem rondom dit Fed model gebouwd. Iedereen in schuld en keihard werken om de schulden aan de Fed en de banken te voldoen. Als u het zo leest, ziet u wel wie de bazen in Amerika zijn.
Daarom werd dan ook in de jaren dertig het bezit van goud in Amerika verboden. Zo min mogelijk mensen mochten hun kapitaal veilig wegzetten, want als ze dat wel konden, dan zouden ze minder in angst voor hun welvaart zijn en niet winstgevend voor de Fed en banken.
Het is daarom dat Ben Bernanke, net als Greenspan voor hem, een enorme steun heeft gegeven aan partijen die short in goud zaten.
Nu het systeem op haar grondvesten schud, is het de vraag of de Fed die steun aan de shorters kan volhouden. Er zijn namelijk een paar aanwijzigingen die erop duiden dat het kunstmatig laag houden van goud bijna niet meer haalbaar is.
Eén van die aanwijzingen was het feit dat in december vorig jaar de goudprijs voor levering direct, hoger was dan de goudprijs voor levering over enkele maanden. Dat is een vrij unieke situatie, omdat goud opgeslagen moet worden en dus geld kost om aan te houden. Daarom is goud voor ‘levering in de toekomst’ normaal gesproken altijd duurder.
Het feit dat de actuele prijs dus hoger was dan de prijs voor levering over enige tijd geeft aan dat de markt krap begint te worden. Zo’n markt loopt de kans ineens ‘los’ te schieten. Leuk voor wie goud heeft, maar dan moet je op dat moment ook al wel echt goud bezitten.
Er is berekend dat de ‘echte’ goudprijs ten opzichte van de dollar op dit moment $9600 per ounce zou moeten zijn. Waar of niet waar, het is een heel verschil met de nog geen $900 die we nu per ounce op het bord zien staan. Dat wil nu dus niet zeggen dat we DUS naar die koers gaan, maar als de waarde van de dollar eerlijk berekend wordt, dan zou die prijs waarschijnlijk reëel zijn. Hoe dan ook zit er dus nog wel wat opwaarts potentieel in goud.

Goudrekening openen? Doe het hier.
Hulp bij het openen nodig? Schrijf hier in.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *