LADEN

Typ om te zoeken

Waar te beleggen de aankomende tien jaar?

Laatste Nieuws

Waar te beleggen de aankomende tien jaar?

Als we het aan Anthony Bolton vragen, dan is het "China".
Anthony is een zeer succesvolle fondsbeheerder die in 2007 met pensioen ging. Het begon echter te kriebelen en hij heeft besloten om terug te komen. Hij gaat voor Fidelity een China beleggingsfonds beheren. Een prima manier om zijn wereldreizen voortaan door Fidelity en daarmee de beleggers in die fondsen te laten betalen.
Bolten wad bijna dertig jaar goed voor een gemiddelde return van 19,5% en bleef daarmee maar heel beperkt achter bij superbelegger Warren Buffett. Bolton bleef echter fondsbeheerder, terwijl Warren Buffett meer als eigenaar en ondernemer bezig was en daarmee uiteindelijk ook meer in beeld is gekomen.
Bolton is de laatste jaren veel in China geweest en ziet vooral kansen in de enorme schaal waarmee het land werkt. Zo zijn er plannen om 97 luchthavens te bouwen. Ook moeten er 83 metrosystemen komen. De investeringen, het werk, het is allemaal enorm wat er gaat gebeuren en het punt is, China heeft er het geld voor.
Niet voor niets dat ook BeursAccent een stevig deel van de portefeuille in China uit heeft staan.
Hoe lang wacht u met investeringen in China? Of dacht u werkelijk dat Europa en dan met name Nederland en België nog serieus iets voorstellen op de wereldmarkt?  Lees verder op het beursbox forum

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *